Bulvár

Nagy Feró elmondta a véleményét Magyar Péterről

Külföld

Részleteket közöltek Robert Fico merénylőjéről

Külföld

Friss hírek érkeztek Fico állapotáról, ezt lehet tudni csütörtök délben

Szijjártó: egyértelműen mutatta az Orbán és Trump közötti kémiát a nagy találkozás

Donald Trump amerikai elnök és Orbán Viktor miniszterelnök a világot foglalkoztató számos nagy kérdésben teljesen hasonló megközelítést alkalmaz – magyarázta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó az i24 News nevű izraeli hírcsatornának adott interjút New York-ban. Ebben arról beszélt, hogy az USA és Magyarország vezetője a migráció, a terrorizmus, a hazafias politika és a keresztény közösségek támogatása kérdésében van igencsak egy véleményen.

A műsorvezetők egyebek mellett a hétfőn Washingtonban tartott amerikai-magyar csúcstalálkozóról kérdezték a magyar diplomácia vezetőjét, aki ezzel kapcsolatban elmondta,

A Fehér Házban tartott egyeztetés nagyon fontos volt Magyarország számára, és egyértelműen mutatta a két vezető között működő „kémiát”,

majd tovább méltatva a találkozót, felidézte, a tárgyalás hangvétele barátságos és fesztelen volt, a szűk körű megbeszélés az ilyenkor szokásosnál jóval tovább tartott.

A miniszter arról is beszélt, hogy az Egyesült Államok és Magyarország ugyanazon az oldalon áll, ha arról van szó, hogy Izraelt illetően tisztességes és kiegyensúlyozott álláspontra kell helyezkedni. Úgy vélte, hogy az Európai Unió számos témában nem ilyen álláspontot foglal el, és Magyarország ilyenkor kész megtörni az egységet, és vétót emel.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!