Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Belföld

Szentkirályi Alexandra videón számolt be róla, hogy rettentő ostoba

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Nem védenek a sugárzás ellen a Péterfy kórház ólommellényei

Nem védenek a sugárzás ellen a Péterfy kórház ólommellényei
Fotó: rontgen.444.hu

Az Országos Atomenergia Hivatalhoz fordultak a Péterfy kórház dolgozói, mert az elöregedett védőeszközök nem védenek a röntgensugárzás ellen.

Minderre úgy derült fény, hogy egy hónapja a kórház elküldte dolgozóit az időszakos sugárvédelmi tanfolyamra – írja Kunetz Zsombora 444.hu-n. A szakember szerint a legfontosabb védőeszközök, az ólomkötények a rossz tárolás, a repedezettség és a leharcoltság miatt simán átengedték a sugárzást, emellett kiderült, hogy nincsen elérhető pajzsmirigyvédő, sugárvédelmi szemüveg vagy kesztyű sem.

„Sokan saját pénzen vásárolt sugárvédelmi felszereléssel mennek a műtőbe, beteget ellátni. Ami azt is jelenti, hogy az operálandó beteg számára sincsen megfelelő védőeszköz. Még gyerekeknek sem”

– áll a cikkben. Kiderült az is, hogy a Péterfy Kórház Manninger Jenő Baleseti Központnak a jelen pillanatban nincsen érvényes és jóváhagyott Munkahelyi Sugárvédelmi Szabályzata, a legutóbbi érvényes szabályzat 2017-ben lejárt. Emiatt nem jogszerű egyetlen műtét sem, amelyben sugárterhelés léphet fel, azaz amelyhez röntgent használnak.

A kcözpont dolgozói először az igazgatósághoz fordultak a fentiek miatt. Miután azonban érdemi választ nem kaptak, az Országos Atomenergia Hivataltól kértek állásfoglalást.

A cikk megjegyzi, hogy amennyiben a Péterfy is bezárna, akkor igen bajosan lehetne ellátni a politraumás sérülteket. Mint ismert, múlt hétvégén az ilyen betegeket sem a Honvédkórház, sem két másik ügyeletes kórház nem tudta ellátni.

Kapcsolódó friss hírek

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten