Patkányok miatt kellett kiüríteni egy zuglói óvoda csoportszobáját

Kaparászás, bűz és ürülék jelezte egy zuglói óvodában, hogy patkányok tűntek fel az intézményben – derült ki egy, az Indexhez eljuttatott levélből.

Eszerint az Erzsébet királyné útjai óvoda óvodapedagógusai május 7-én jelezték, hogy a csoportszobában az egyik ablak alatt kaparászást lehet hallani és büdös van. Másnap ki is jött a fővárosi patkányirtó cég, az RNBH Konzorcium munkatársa, aki állítólag hypót öntött a felfedezett járatba, és mérget is tett bele.

A patkányürülék eltávolítását azonban nem vállalta, mivel nem kompetens benne, azt az óvoda munkatársainak kellett volna kiporszívózni, de megfelelő eszközök híján ezt nem tudták megtenni

– áll az óvodavezetőt idéző cikkben.

Május 9-re már akkora lett a bűz, hogy a csoportszoba alkalmatlanná vált gyermekek fogadására. A szülőknek azt mondták, az esőzés miatt a csatornarendszernél van gond, és

azok a gyerekek, akik az adott csoportba járnak, maradjanak otthon.

A zuglói önkormányzat az Index megkeresésére azt nyilatkozta, a jegyző azonnal intézkedett a takarításról és a fertőtlenítésről. „A falat, ahol járatot találtak, hétfőn kibontják, amennyiben bármilyen mozgást észlelnek, úgy még további egy hetet húzódhat a visszaköltözés, hiszen akkor ismét ki kell hívni a rágcsálóirtót, majd befalazni a megbontott szakaszt” – írták.

Kapcsolódó hírek