Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Patkányok miatt kellett kiüríteni egy zuglói óvoda csoportszobáját

Kaparászás, bűz és ürülék jelezte egy zuglói óvodában, hogy patkányok tűntek fel az intézményben – derült ki egy, az Indexhez eljuttatott levélből.

Eszerint az Erzsébet királyné útjai óvoda óvodapedagógusai május 7-én jelezték, hogy a csoportszobában az egyik ablak alatt kaparászást lehet hallani és büdös van. Másnap ki is jött a fővárosi patkányirtó cég, az RNBH Konzorcium munkatársa, aki állítólag hypót öntött a felfedezett járatba, és mérget is tett bele.

A patkányürülék eltávolítását azonban nem vállalta, mivel nem kompetens benne, azt az óvoda munkatársainak kellett volna kiporszívózni, de megfelelő eszközök híján ezt nem tudták megtenni

– áll az óvodavezetőt idéző cikkben.

Május 9-re már akkora lett a bűz, hogy a csoportszoba alkalmatlanná vált gyermekek fogadására. A szülőknek azt mondták, az esőzés miatt a csatornarendszernél van gond, és

azok a gyerekek, akik az adott csoportba járnak, maradjanak otthon.

A zuglói önkormányzat az Index megkeresésére azt nyilatkozta, a jegyző azonnal intézkedett a takarításról és a fertőtlenítésről. „A falat, ahol járatot találtak, hétfőn kibontják, amennyiben bármilyen mozgást észlelnek, úgy még további egy hetet húzódhat a visszaköltözés, hiszen akkor ismét ki kell hívni a rágcsálóirtót, majd befalazni a megbontott szakaszt” – írták.