Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Nemzeti Légiót hozott létre a Mi Hazánk

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke (k) bemutatja a párt az új honvédelmi, hagyományőrző szervezetét, a Nemzeti Légiót a párt József körúti irodájában 2019. május 14-én.
Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke (k) bemutatja a párt az új honvédelmi, hagyományőrző szervezetét, a Nemzeti Légiót a párt József körúti irodájában 2019. május 14-én. Fotó: MTI/Mónus Márton

Nemzeti Légió elnevezéssel honvédelmi, hagyományőrző szervezetet hozott létre a Mi Hazánk Mozgalom – jelentette be a párt elnöke kedden Budapesten, terepszínű egyenruhások gyűrűjében tartott sajtótájékoztatóján.

Toroczkai László szerint a Nemzeti Légió nem a korábban az MSZP és a Fidesz által „aljas módon betiltott és a Jobbik által elárult” Magyar Gárda jogutódja, de eszmeiségének és szellemiségének örököse.

Azt mondta, az egyesületi bejegyzés alatt álló szervezet alapvető missziója

a honvédelmi alapismeretek oktatása, a katonai hagyományok ápolása, illetve katasztrófahelyzetekben, például árvíz idején az élet- és vagyonvédelem.

Toroczkai úgy tudja, az elmúlt évtizedben nem szűntek meg, sőt súlyosbodtak azok a tényezők, amelyek korábban a Magyar Gárda megalakulásához vezettek. Vagyis az elszánt, magukért tenni akaró magyar embereknek joguk van ahhoz, hogy megszervezzék saját védelmüket – magyarázta.

Toroczkai László közölte, a rendőrségi tiltás ellenére mindenképpen megtartják a Törökszentmiklósra meghirdetett demonstrációjukat.

Arról is szólt, hogy a Nemzeti Légió zászlóbontása június 1-jén Szegeden lesz. A szervezet vezetője Födelmesi László, a Francia Idegenlégió volt katonája lesz, stratégiai szövetségesük pedig a Betyársereg.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz