Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Viharos szél jön, több megyére veszélyjelzést adtak ki vasárnapra

Magára talált a május a hideg, esős napok után, de nem lesz felhőtlen és széltelen a hétvége.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzése szerint szombaton a sok napsütés mellett gomolyfelhők-képződnek, ugyanakkor délután nyugatról fátyolfelhők sodródnak be, amelyet a kora esti órákban érzékelhető felhőzetnövekedés követ.

A délután második felétől északnyugat, nyugat felől egyre többfelé alakulnak ki záporok, néhol zivatarok. A csapadéksáv estig hozzávetőleg a Duna vonaláig jut. A délnyugati, nyugati szél időnként megélénkül, de zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között várható, a déli vidékeken lesz a melegebb.

Vasárnap a Dunántúlon erősen felhős vagy borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. Keleten szakadozott, vékonyabb felhőzet valószínű, és kelet felé haladva egyre kisebb a csapadék esélye. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 24 fok között alakul, kelet felé haladva lesz egyre melegebb. A Dunántúlon nagy területen viharossá fokozódik az északias szél, keletebbre élénk szél várható.

A várható szél miatt öt dunántúli megyére figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat, a jelzett területeken 70 kilométer per órás széllökések is előfordulhatnak.

szel

Fotó: met.hu

Hétfőn délen és nyugaton erősen, másutt változóan felhős lesz az ég a prognózis szerint. Többfelé várható eső, zápor, de északkeleten kisebb a csapadék esélye. Az északi, északkeleti szelet nagy területen viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 23 fok között várható, nyugaton lesz a hidegebb.