Viharos szél jön, több megyére veszélyjelzést adtak ki vasárnapra

Magára talált a május a hideg, esős napok után, de nem lesz felhőtlen és széltelen a hétvége.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzése szerint szombaton a sok napsütés mellett gomolyfelhők-képződnek, ugyanakkor délután nyugatról fátyolfelhők sodródnak be, amelyet a kora esti órákban érzékelhető felhőzetnövekedés követ.

A délután második felétől északnyugat, nyugat felől egyre többfelé alakulnak ki záporok, néhol zivatarok. A csapadéksáv estig hozzávetőleg a Duna vonaláig jut. A délnyugati, nyugati szél időnként megélénkül, de zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között várható, a déli vidékeken lesz a melegebb.

Vasárnap a Dunántúlon erősen felhős vagy borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. Keleten szakadozott, vékonyabb felhőzet valószínű, és kelet felé haladva egyre kisebb a csapadék esélye. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 24 fok között alakul, kelet felé haladva lesz egyre melegebb. A Dunántúlon nagy területen viharossá fokozódik az északias szél, keletebbre élénk szél várható.

A várható szél miatt öt dunántúli megyére figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat, a jelzett területeken 70 kilométer per órás széllökések is előfordulhatnak.

szel

Fotó: met.hu

Hétfőn délen és nyugaton erősen, másutt változóan felhős lesz az ég a prognózis szerint. Többfelé várható eső, zápor, de északkeleten kisebb a csapadék esélye. Az északi, északkeleti szelet nagy területen viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 23 fok között várható, nyugaton lesz a hidegebb.

Kapcsolódó hírek