A Fidelitas Karácsony Gergelyre keni a zuglói parkolási botrányt

Borbély Ádám, a budapesti Fidelitas elnöke beszél a szervezetnek a zuglói parkolási botránnyal kapcsolatosan tartott akcióján a XIV. kerületi Hermina úton 2019. május 5-én.
Borbély Ádám, a budapesti Fidelitas elnöke beszél a szervezetnek a zuglói parkolási botránnyal kapcsolatosan tartott akcióján a XIV. kerületi Hermina úton 2019. május 5-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Zugló polgármesterét, az MSZP támogatását is élvező Karácsony Gergelyt terheli a felelősség, amiért veszteséges a kerületi parkolási rendszer – magyarázta a budapesti Fidelitas elnöke a szervezet vasárnapi akcióján Budapesten.

Borbély Ádám szerint naponta 1 millió forint veszteséget termel a parkolási rendszer Zuglóban, miközben az összes többi kerület nyereséggel tudja azt működtetni.

A Karácsony Gergely alkalmatlansága miatt kieső összeget a választóknak kell megfizetniük, és nem tudni, hová tűnik ez a rengeteg pénz

– mesélte.

A Fidelitas fővárosi vezetője pénzszivattyúnak nevezte a zuglói parkolási rendszert, és magyarázatot kért a kerület polgármesterétől, azt is firtatva, „kikhez folyik el ez a rengeteg pénz”, majd a megjelent ifjúfideszesek több zuglói parkolóórára fekete zsákokat húztak „Karácsony alkalmatlanságának az ára napi 1 millió forint – Ön fizeti!” felirattal.

Kapcsolódó hírek