Politika

Magyar Péter: közzéteszem a felvételt, ami miatt a kormánynak le kell mondania

Baleset

Meghalt egy ember a Balatoni úton történt balesetben

Gazdaság

Kínos kérdésekre várja a választ Orbán Viktortól Magyar Péter

Orbán: Magyarország a szárazföldön, Salvini a tengeren állította meg a migrációt

RövidenRöviden
Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Matteo Salvini olasz belügyminiszter, miniszterelnök-helyettes határszemlén Röszkénél 2019. május 2-án.
Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Matteo Salvini olasz belügyminiszter, miniszterelnök-helyettes határszemlén Röszkénél 2019. május 2-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Magyarország a szárazföldön, Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter pedig a tengeren állította meg a migrációt – mesélte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Salvini „szöget vert a bevándorláspárti politikusok koporsójába”, és Magyarország ugyan „kisebb szöggel”, de szintén csatlakozott ehhez a „művelethez” – szabadkozott a kormányfő, miután előző nap Budapesten tárgyalt a Liga olasz kormánypárt vezetőjével.

Ráadásul amióta Matteo Salvini Olaszország belügyminisztere, és nem engedi be a bevándorlókat szállító hajókat, azok nem is indulnak el, így radikálisan lecsökkent a vízbe fulladt migránsok száma – jegyezte meg Orbán, aki szerint Salvini bebizonyította, hogy hazudnak a bevándorláspárti politikusok, amikor azt mondják, nem lehet megállítani a migrációt.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy

egyes európai államok vezetői túl könnyen használnak durva kifejezéseket más országok vezetőire, nem veszik figyelembe, hogy ez tiszteletlenség velük és a választóikkal szemben.

Példaként említette erre a budapesti Salvini-látogatás egyes német kommentárjait, és hogy az egyik magyarországi ellenzéki EP-listavezető (a DK-s Dobrev Klára – a szerk.) gazembernek nevezte az olasz miniszterelnök-helyettest és a lengyel kormánypárt fejét.

Orbán itthon már jól ismert összemosó-retorikája szerint azt is elmagyarázta,

aki az olasz népet képviselő Salvinit sértegeti, az az olasz népet sértegeti.

A rádióinterjúban szó volt Orbán Viktor május 13-ai washingtoni látogatásáról is, amelyről azt mondta: pénzről, migrációról és gazdaságról lesz szó a Donald Trump amerikai elnökkel folytatandó megbeszélésen.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Orbán Viktor bejelentette, hogy dolgozik a kormány

Orbán a Facebookon hajrá magyarokozik, miközben Budapesten a lemondásáért tüntetnek

Kínos kérdésekre várja a választ Orbán Viktortól Magyar Péter

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter

Közleményt adott ki az ügyészség Magyar Péter hangfelvételével kapcsolatban