Orbán Viktor a Knorr-Bremse vezetőjével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Heinz Hermann Thiele, a Knorr-Bremse AG felügyelőbizottságának tiszteletbeli elnöke (b) megbeszélést folytat a Karmelita kolostorban 2019. május 2-án. Jobbról Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (j2), balról Lepsényi István, a Valor Hungariae Zrt. vezérigazgatója (b2).
Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Heinz Hermann Thiele, a Knorr-Bremse AG felügyelőbizottságának tiszteletbeli elnöke (b) megbeszélést folytat a Karmelita kolostorban 2019. május 2-án. Jobbról Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (j2), balról Lepsényi István, a Valor Hungariae Zrt. vezérigazgatója (b2). Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délelőtt a Karmelita kolostorban fogadta Heinz Hermann Thielet, a Knorr-Bremse AG felügyelőbizottságának tiszteletbeli elnökét – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélésen – amelyen részt vett Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Lepsényi István, a Valor Hungariae Zrt. vezérigazgatója is – szó volt a zalaegerszegi járműipari tesztpálya megvalósításáról.

A beruházás első ütemének ünnepélyes átadására május végén kerül sor Orbán Viktor jelenlétében. A Knorr-Bremse az elsők között csatlakozott a próbapályát igénybe venni szándékozók köréhez.

A csütörtöki tárgyaláson elhangzott: a Knorr-Bremse tervei között szerepel Budapesten egy új innovációs központ létrehozása, és további magyarországi beruházások, fejlesztések is – mondta Havasi Bertalan.

A müncheni székhelyű Knorr-Bremse konszern a vasúti és haszongépjármű rendszerekhez gyártott fékrendszerek területén világszerte vezető gyártónak számít.

A magyarországi céget 1995-ben Heinz Hermann Thiele alapította. Magyarországon a Knorr-Bremse két gyártó telephelyen, illetve egy K+F központtal van jelen. A kecskeméti telephely a haszonjármű-rendszerek, míg a budapesti telephely a vasúti fékrendszerek gyártását végzi.

Kapcsolódó hírek