Kultúra

Mi történt? Bencsik Andrásék durván beleszálltak az ajnározott Petőfi-filmbe: „minden vonatkozásban rossz lett”

Bulvár

Ez nem egy nyilas házmester valami történelmi film forgatási helyszínéről, hanem Sulyok Tamást fotózták le Szegeden, egy csatorna mögött bujkálva

Bulvár

Magyar Péter reagált Varga Judit súlyos vádjaira

Megszüntették a nyomozást a 4-es metró ügyében

Harta ViktorHarta Viktor

Bűncselekmény hiányában megszüntette a 4-es metró ügyében különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanúja miatt indított nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda – írja az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatására hivatkozva a kormányközeli PestiSrácok.hu.

A lap felidézte, a Miniszterelnökség 2017 elején tett feljelentést a Legfőbb Ügyészségen a 4-es metró szerződéseivel kapcsolatban még, miután az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) – mely Orbán vejének, Tiborcz István volt érdekeltségének, az Eliosnak is vizsgálta viselt dolgait – megállapította

a metró építése során kiemelkedő súlyú szabálytalanságokat és hibákat követtek el, többek között hűtlen kezelés, csalás, vesztegetés és adócsalás gyanúja is felmerült.

A beruházásra 76 milliárd forint ment el, 59 milliárd forint ebből uniós hozzájárulás volt. Az OLAF szerint a szabálytalan szerződések a teljes összeg 60 százalékát, mintegy 280 milliárd forintot érintenek, az ügylet mintegy 166,9 milliárd forint kárt okozhatott.

A Magyar Hang szerint az OLAF-jelentés külön kiemelte a metró áramellátó és vonatvezérlő rendszerét 31,7 milliárd forintért kiépítő Siemens AG szerepét az ügyben. A gyanú szerint bennfentes információknak köszönhetően sikerült elnyernie a tendert.

Mint írták, a Siemens az MSZP volt pénztárnokához, Puch Lászlóhoz köthető Media Magnet Kft.-n keresztül 331,2 millió forintot osztott szét a szerződés megkötésében befolyással rendelkezők és döntéshozók, a város politikusai, független mérnökök és a BKV alkalmazottai között ösztönzésként.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Robbanás Lágymányoson, egy ember meghalt

A Kanári-szigeteken fogtak el egy emberölés kísérletével gyanúsított budapesti férfit

Meghalt egy ember a Balatoni úton történt balesetben

Itt a bejelentés: ő lesz az új kormányszóvivő

Távoltartást kért korábban a Tamásiban meggyilkolt nő, a bíróság nem találta megalapozottnak, ezután a férje megölte

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt