A Munkáspárt szerint mindenki hülye, csak ő helikopter

Thürmer Gyula, a párt elnöke beszédet mond a Munkáspárt május 1-jei felvonulása előtt a fővárosi Kodály köröndön 2019. május 1-jén.
Thürmer Gyula, a párt elnöke beszédet mond a Munkáspárt május 1-jei felvonulása előtt a fővárosi Kodály köröndön 2019. május 1-jén. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Kezet foghatna a Mi Hazánk Mozgalommal a 2018-as országgyűlési választáson 0,27 százalékot (!) elért Munkáspárt: Thürmer Gyula elnök olyan beszédet tartott május elsején Budapesten, hogy azért biztosan jár a Fidesztől az elismerő kacsintás.

Thürmer szerint

  • a Munkáspárt ma az egyetlen baloldali és egyben nemzeti ellenzéki párt,
  • azért baloldali, mert a dolgozóknak akar jobb életet teremteni,
  • azért nemzeti, mert nem támogatja a magyar nemzet felhígulását,
  • azért ellenzéki, mert bírálja a kormányt.

Thürmer Gyula szerint nem baloldali az, aki a Jobbikkal szövetkezik, aki patkánynak nevezi azokat, akik nem rá szavaznak, aki nem meri leírni a hazaszeretet szót és helyette azt írja „haza, szeretet, Európa”. Az sem baloldali, aki az Európai Ügyészségtől várja, hogy harcoljon a hazai korrupció ellen, és az sem, aki az európai egyesült államok olvasztótégelyébe akarja lökni a magyar népet.

De hogy lássa ország-világ, hogy mekkora kormánykritikus ellenzéki erő a Munkáspárt, az elnök hangsúlyozta:

a pártnak elege van a migránsbarát politikából, a nemzeti szuverenitás korlátozásából, az Oroszország elleni szankciókból és abból, hogy milliókat kereső hivatalnokok döntenek a dolgozók helyett.

Taps.

Kapcsolódó hírek