Nagy lehűlés fut be a hétvégére

Pedig a mostani sem egy lélekemelő időjárás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzése szerint május elsején, szerdán a Dunántúlon csak kevés fátyol- és gomolyfelhő várható, másutt viszont eleinte még több lesz a felhő, de fokozatosan ott is csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék. Ugyanakkor délután északkeleten a gomolyfelhőkből elszórtan újabb záporok alakulhatnak ki.

Az északnyugati, északi szél nagy területen megerősödik, a Zemplénben és a Bodrogközben viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között valószínű.

Csütörtökön változóan felhős időre számíthatunk többórás napsütéssel. Helyenként záporeső kialakulhat. A nyugatias szelet élénk vagy erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok között alakul.

Pénteken többnyire közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap. Szórványosan várható zápor, zivatar. Többfelé megerősödik a délnyugati, nyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 23 fok között várható, északnyugaton lesz a hűvösebb, délkeleten a melegebb.

Szombaton többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és egyre nagyobb területen várható eső, zápor, néhol zivatar. A mind többfelé északiasra forduló szél élénk vagy erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 20 fok között alakul, délkeleten lesz a melegebb.

Vasárnap túlnyomóan borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, zápor. Az északi, északnyugati szelet erős, többfelé viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9,

a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 13 fok között alakul.

Ezek is érdekelhetnek