Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Az MTVA feljelenti a holland zöldpártot, mert „vagyoni hátrányt” okoztak az engedély nélkül használt felvételekkel

Feljelentést tesz a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Judith Sargentiniék kampányvideója miatt, melyben állítólag lopott felvételrészletek is szerepelnek.

A GroenLinks holland baloldali párt a közelmúltban tett közzé kampányvideót Sargentiniről. Ebben az MTVA sajtóosztálya szerint

ismeretlenek forrás feltüntetése, írásbeli szerződés alapján adott felhasználási engedély, valamint felhasználási díj megfizetése nélkül használtak fel több, az MTVA archívumába tartozó, szerzői jog által védett videoanyagot. A videó készítői még a csatornák logóit is kitakarták, így a szándékosság vitathatatlan

– áll az MTVA közleményében.

Kiemelték, a vonatkozó magyar és európai jogszabályok alapján a más által készített műsorszámok, felvételek szerzői jogi védelem alatt állnak és felhasználásuk kizárólag a jogtulajdonossal kötött felhasználási szerződéssel és a szerző nevének forrásként való megjelölésével lehetséges.

Azt is írták, a forrásjelölésüktől szándékosan megfosztott felvételek engedély nélküli felhasználásával

ismeretlen személyek az MTVA-nak tényleges vagyoni hátrányt okoztak,

és mivel a büntető törvénykönyvbe ütköző jogsértés történt, az MTVA megteszi a szükséges jogi lépéseket és feljelentést tesz.