Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Orbán ma a brazil elnök fiával migránsozott a kolostorában

Orbán Viktor miniszterelnök és Eduardo Bolsonaro, a brazil képviselőház külügyi és védelmi bizottsága elnökének tárgyalása Budapesten a Karmelita kolostorban 2019. április 18-án.
Orbán Viktor miniszterelnök és Eduardo Bolsonaro, a brazil képviselőház külügyi és védelmi bizottsága elnökének tárgyalása Budapesten a Karmelita kolostorban 2019. április 18-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Miután januárban Orbán Viktor utazott Jair Bolsonaro elnökhöz Brazíliába, most a fiát fogadta Budapesten, hogy a migráció veszélyeiről, a gazdasági kapcsolatokról és a keresztény értékek védelméről értekezzen Eduardo Bolsonaroval, a brazil képviselőház külügyi és védelmi bizottsága elnökével.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár tájékoztatása szerint a Karmelita kolostorban tartott megbeszélésen nem kisebb megállapítás hangzott el, mint hogy Magyarország és Brazília fontos politikai és stratégiai kérdésekben hasonló álláspontot képvisel.

A migráció ügyében Brazília és Magyarország például nemet mondott a globális migrációs csomagra (bármi is legyen az). Mindkét ország fontosnak tartja a keresztény értékek és a nemzeti érdekek képviseletét a külpolitikában, egyben elutasítja a magukat civil szervezeteknek álcázó NGO-k nyomásgyakorlását, és itt valószínűleg nem a közpénzekkel kitömött CÖF-re, és hasonló kormányközeli szabadcsapatokra kell gondolni.

A gazdasági együttműködés fejlesztésére elsősorban a mezőgazdaság, a vízgazdálkodás és az egészségipar területén van mód, de szorosabb lesz a kutatás-fejlesztési együttműködés, és Magyarország növeli a brazil diákoknak biztosított ösztöndíjak számát is – hangzott még el a találkozón.