Hidvéghi szerint már 600 ezren aláírták Orbán migránsmegállító programját

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója (j) beszél, mellette Zsigmond Barna Pál, fideszes országgyűlési képviselő a Fidesz országos aláírásgyűjtő akciójának kezdetén tartott sajtótájékoztatón az újpesti piac előtt felállított aláírásgyűjtő standoknál 2019. április 6-án.
Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója (j) beszél, mellette Zsigmond Barna Pál, fideszes országgyűlési képviselő a Fidesz országos aláírásgyűjtő akciójának kezdetén tartott sajtótájékoztatón az újpesti piac előtt felállított aláírásgyűjtő standoknál 2019. április 6-án. Fotó: MTI/Soós Lajos

Több mind 600 ezer támogató aláírást gyűjtött össze eddig a Fidesz az EP-kampányban – mesélte Hidvéghi Balázs, a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója hétfő reggel az M1-en.

Az igazgató, felmondva a kötelező kormányzati paneleket, arról beszélt: a május végi európai parlamenti választás sorsdöntő lesz, és Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos terve a bevándorlás megállításáról szól.

„Ez az az út, amely Európát sikeressé teheti, Magyarországot pedig biztonságban tarthatja, ezért folytatjuk továbbra is az aláírások gyűjtését”

– magyarázta, hozzátéve, azt tapasztalják, hogy az emberek megkajálták a propagandát értik a választás tétjét, azt, hogy Európa sorsáról és jövőjéről döntenek.

„Meg kell állítani a bevándorlást, és meg kell védeni a nemzetállamok jogait, a szuverén döntéshozatalt, s egy olyan Európát kell felépíteni, ami a nemzetállamok együttműködésén alapul. A nemzetek Európájára van szükség, ez a Fidesz programja” – állította Hidvéghi.

Hozzátette, azt tapasztalják, hogy a magyar választók különbséget tesznek Európa mint „eszmény” és a brüsszeli vezetés között: az előbbit nagyon magas arányban támogatják, azonban kritikával illetik a brüsszeli bürokráciát.

Kapcsolódó hírek