Belföld

49 ingatlant kapott meg ingyen a református egyház az államtól Balog Zoltán elnöksége alatt

Bulvár

„Mi van, bazmeg, gyere ki!” – Újabb részeg, őrjöngő fideszeseket vettek videóra

Belföld

Tudják fokozni: presbiterré választotta K. Endrét a Bicskei Református Egyházközség a szabadulása után

Nézőpont: még az ellenzékiek 16 százaléka is Tarlósra szavazna

A fideszes kutatócég szerint Tarlós István a kormánypártoknál is népszerűbb.

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
Tarlós István főpolgármester a kulturális tao ügyében tartott sajtótájékoztatón a budapesti Városházán 2019. január 28-án.
Tarlós István főpolgármester a kulturális tao ügyében tartott sajtótájékoztatón a budapesti Városházán 2019. január 28-án. Fotó: MTI/Mohai Balázs

A budapesti választópolgárok csaknem fele (48 százaléka) Tarlós István újrázását támogatná a főpolgármesteri poszton egy most vasárnapi szavazáson – derül ki a Nézőpont Intézetnek a Magyar Nemzet című napilap számára készített közvélemény-kutatásából. A felmérés eredménye szerint,

  • Karácsony Gergelyre, az MSZP és a Párbeszéd közös főpolgármester-jelöltjét a fővárosiak 29,
  • a Jobbik és az LMP támogatását élvező Puzsér Róbert független főpolgármester-jelöltre pedig 9 százaléka voksolna.

A Nézőpont Intézet szerint Tarlósnak csaknem félmilliós biztos szavazótábora van a fővárosban, Karácsony Gergelynek valamivel több több mint 300 ezer, Puzsér Róbertnek pedig 100 ezer támogatója az adatok alapján.

A kutatás összegzése szerint Tarlós István főpolgármesteri munkájával az 1 400 000 budapesti szavazópolgár közül „nagyságrendileg” 800 ezren – köztük 160 ezer ellenzéki – elégedettek. A megkérdezettek 72 százaléka arra számít, hogy 2019 októbere után is ő lesz a főpolgármester. A budapestiek leginkább őt tartják alkalmasnak a város vezetésére (70 százalék). A három induló közül leginkább megbízhatónak (43 százalék) és leginkább kompetens vezetőnek is őt tartják (49 százalék).

Kitértek arra is: a budapesti pártpreferencia-adatok alapján

Tarlós István a fővárosban 7 százalékponttal népszerűbb a Fidesz-KNDP-nél.

A kormánypártok támogatottsága ugyanis a biztos szavazóknál országosan 41 százalékpontos jelenleg. Tarlós Istvánra az ellenzéki szimpatizánsok 16 százaléka is szavazna – állapították meg. Az ellenzék legerősebb szereplője továbbra is a Momentum Mozgalom (13 százalék), a többi párt támogatottsága tíz százalék alatti.

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása 2019. március 28. és április 5. között készült 1000 budapesti lakos telefonos megkérdezésével. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb budapesti lakosságra nem, kor, és iskolai végzettség szerint. Ennél a mintanagyságnál a maximális mintavételi hiba 3,1 százalék.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Karácsony Gergely: „Putyin egyik legfontosabb tanítványa” Budapestet fojtogatja

300 milliárd forint uniós forrás érkezik Budapestre közvetlenül, hogy Orbánék ne lophassák el

Másodfokúra emelték az árvízvédelmi készültséget Budapesten

Nekiesett a fővárosi Fidesz Karácsony Gergelynek

Pedofilozós óriásplakátok jelentek meg Orbán Viktor fotójával

Rendületlenül imádja az ország a Fideszt, a kegyelmi ügy hatására sem erősödtek a baloldali pártok