Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Karácsony Gergely elindította kampányát, itt vannak az első ígéretei

Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd közös főpolgármester-jelöltje a Miért kell és hogyan lehet elérni a változást Budapesten? című kampányindító rendezvényén, a budapesti Anker't romkocsmában 2019. április 13-án.
Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd közös főpolgármester-jelöltje a Miért kell és hogyan lehet elérni a változást Budapesten? című kampányindító rendezvényén, a budapesti Anker't romkocsmában 2019. április 13-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„Én nem erős vezető szeretnék lenni, hanem egy erős város vezetője”

– jelentette ki Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd közös főpolgármester-jelöltje szombati kampánynyitó rendezvényén.

Egészségügyi elképzelési között említette olyan szűrőprogramok bevezetését, amelyekkel elkerülhető, hogy valaki megelőzhető ok miatt haljon meg.

Elmondta, zöld céljainak egyike, hogy ne csupán számukban, hanem hatásukban kelljen pótolni a kivágott fákat, emellett a Margitszigettől a Hajógyári-szigeten át a Római-partig húzódó „zöld korridort” ígért, valamint azt, hogy megakadályozzák a szükségtelen beruházásokat, a „lopakodó olimpiai projektet”.

Tiszta, rendezett és biztonságos városra van szükség

– mondta Karácsony, aki a rendőröknek fővárosi pótlékot adna.

A főpolgármeste a rászoruló gyerekek tanulásának támogatásával a tudásipar, a kulturális turizmus fejlesztésével pedig a kreatív ipar regionális központjává tenné Budapestet.

Karácsony Gergely hangsúlyozta: azért is le kell váltani Tarlós István főpolgármestert, amit tett és azért is, amit nem,

soha nem volt ennyi szemét és patkány a városban.

Szavai szerint Tarlós István „elvesztette főpolgármester-jellegét” és annak a Fidesznek vált a „helytartójává”, amelynek Budapest-politikáját leginkább az jellemzi, ami a Várban történik, ahol rengeteg közpénz elköltését csak néhány fideszes élvezheti.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz