Bűnügy

Rétközberencsi gyilkosság: rettenetes részletek derültek ki a 17 éves Tamás haláláról, megszólalt a család

Bulvár

Gálvölgyi János rosszul lett az előadás előtt, nem tudott színpadra állni

Baleset

Nagy baleset a Liszt Ferenc-repülőtérre vezető úton, teljes útlezárás

Fosnak, hánynak az MTK-nál, de nem halasztják el a szombati mérkőzést

Torghelle Sándor, az MTK játékosa (b) és a diósgyőri Tajti Mátyás a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójában játszott MTK Budapest - Diósgyőri VTK mérkőzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2019. március 30-án.
Torghelle Sándor, az MTK játékosa (b) és a diósgyőri Tajti Mátyás a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójában játszott MTK Budapest - Diósgyőri VTK mérkőzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2019. március 30-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Vírusfertőzés miatt halasztást kért a szombati, Haladás elleni bajnoki mérkőzésére az MTK Budapest labdarúgócsapata. Az OTP Bank Ligában hetedik fővárosi együttes arról számolt be, hogy

a keret jelentős része „gyomor bélhuruttal járó vírusinfekciót kapott”,

emiatt jelenleg nem áll rendelkezésükre annyi egészséges labdarúgó a keretben, hogy vállalni tudják a soron következő bajnoki mérkőzés lejátszását.

„A debreceni bajnoki mérkőzés másnapján csapatunk egyik játékosa rosszul érezte magát, lázzal, hasmenéssel, hányással és végtagfájdalmakkal küszködött. Azonnali kezelést kapott, így két napon belül jobban is lett, viszont hétfőtől kezdve sorra, egymás után több játékosnál is hasonló – gyomor bélhuruttal járó vírusinfekcióból fakadó – tünetek léptek fel. Mindenki megkapta a megfelelő terápiát, akadt, akinél antibiotikumos kezelésre is szükség volt. A keret jelentős része legyengült állapotban van, egyrészt a vírusos betegség miatt, másrészt mert az edzéseken értelemszerűen nem tudtak részt venni a hét közepéig” – tájékoztatott a csapatnál fellépő problémákról Dreissiger Imre, az MTK Budapest orvosa.

Nincs lehetőség halasztásra

Válaszul az MLSZ a honlapján azt közölte, nem halasztják el a Haladás-MTK mérkőzést, mivel a szombathelyiek írásban jelezték, hogy nem támogatják a kérelmet, ezért a versenyigazgatóság nem adott helyt a budapesti klub kérésének.

Az MLSZ indoklása szerint a versenybizottság figyelembe vette azt is, hogy a múltban a klubok – szurkolói igényekre is hivatkozva – többször határozottan kérték az MLSZ-től a versenynapok és időpontok betartatását, hogy kiszámíthatók legyenek a találkozók kezdési időpontjai, és azok később ne is változzanak.

„A jelen helyzetben ez a szempont különösen hangsúlyos. A bajnokság ezen időszaka minden csapat számára rendkívül fontos időszak: az utolsó harmadban dől el a bajnoki cím, a nemzetközi kupaindulás és a kiesés kérdése. Ezért egy-egy mérkőzés előre kitűzött időpontjának esetleges megváltozása lényegesen összetettebb hatást gyakorolhat a többi csapatra és a bajnokság egészére”

– olvasható a kommünikében. A szervezet közleménye hozzátette, döntő érv volt az is, hogy a telített versenynaptárban nincs lehetőség arra, hogy egyéb mérkőzésekre gyakorolt hatás nélkül pótolni lehessen az elmaradó találkozót.

A Haladás sereghajtó az NB I-ben, hátránya jelenleg hat pont a már bennmaradást érő 10. helyen álló Kisvárdával szemben. Az MTK a hetedik helyen áll.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!