Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Belföld

Szentkirályi Alexandra videón számolt be róla, hogy rettentő ostoba

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Orbán: „Az egyházi közösségek támogatása az egész nemzetnek jó gyümölcsöket terem”

Orbán Viktor miniszterelnök (j) Csák Zsolt főgondnokkal (b) és Veres Gábor lelkésszel beszélget a felújított pesterzsébeti Klapka téri református templom felavatása alkalmából tartott istentisztelet előtt 2019. április 7-én.
Orbán Viktor miniszterelnök (j) Csák Zsolt főgondnokkal (b) és Veres Gábor lelkésszel beszélget a felújított pesterzsébeti Klapka téri református templom felavatása alkalmából tartott istentisztelet előtt 2019. április 7-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A keresztény kultúra minden erő forrása – magyarázta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Pesterzsébeten, a Klapka téri református templom felszentelésének hálaadó ünnepén.

A miniszterelnök felelevenítette, 80 évvel ezelőtt a pesterzsébetiek úgy döntöttek, templomot építenek, amivel „elindult egy nagyszerű, szövevényes, felemelő történet”. Úgy fogalmazott: van úgy, hogy a szép tervek az íróasztal fiókjába kerülnek, rosszabb esetben megsemmisülnek, a nagy vállalkozást pedig fel kell adni, és nem csak épületek juthatnak ilyen sorsra, zátonyra futhatnak így nemzetépítő reformok, tudományos eredmények és még a szellemi-lelki építkezés is.

Ám – folytatta – „ilyenkor jön a fordulat, a mégis: ez a mi történelmünk kulcsszava. Mégis, minden akadályozó és ártó erő, hátráltató külső körülmény ellenére egyszer csak eljön az idő, amikor újra megnyílik egy ajtó, előkerülnek a tervek, újjászületik az összefogás, előteremtjük az anyagiakat is, és akik mindvégig kitartottak, boldogan látják a beteljesedést”.

Orbán Viktor arról is magyarázott,

az egyházi közösségek támogatása az egész nemzetnek jó gyümölcsöket terem, mert az egyház megannyi szolgálatot lát el, amelyek nélkül „mindannyian szegényebbek lennénk”.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz