Víztározóba ugrott egy nő Zalaváron, szabadidős rendőr mentette meg

Víztározóba ugrott egy nő Zalaváron, szabadidős rendőr mentette meg
Fotó: Google Utcakép

A rendőrség közleménye szerint a Készenléti Rendőrség nagykanizsai határvadász bevetési osztályának járőre horgászni indult a Kis-Balatonra péntek délután, amikor Zalavár külterületén egy nőre lett figyelmes.

Az asszony a víztározó északi felén lévő zsiliprendszer korlátján átlépve a vízbe ugrott, az erős sodrás azonnal elnyelte.

Az őrmester utána ugrott, mivel azonban a nő teste nem bukkant fel, a felszín alatt kereste. Kiderült, hogy az asszony ruhája beakadt egy vasdarabba, így önerejéből nem is tudott volna kiszabadulni, még ha akart volna sem. Az őrmester sikeresen kiszabadította, és a sokkos állapotban lévő nővel a partra úszott.

A rendőr a nőt stabil oldalfekvésbe helyezte, majd később az autójába ültette, betakarta a pulóverével és mentőt hívott. A mentőszolgálat munkatársaival egy időben az őrmester szolgálatban lévő zalakarosi kollégái is a helyszínre érkeztek. Míg a mentősök a nőt látták el, a rendőrök kollégájuknak adtak meleg takarót.

A 63 éves asszonyt, aki állítólag magánéleti problémái miatt szánta rá magát erre a kétségbeesett lépésre, a mentők kórházba szállították.

Ha te is úgy érzed, hogy segítségre lenne szükséged, hívd a 116-123 ingyenes lelki elsősegély számot és olvasd el ezt az oldalt! Ha másért aggódsz, itt találsz segítséget.

Ezek is érdekelhetnek