Időjárás

Hidegfront érkezik szombaton, látszik már a lehűlés

Baleset

Holtan esett össze egy 12 éves diák Tiszadadán, az iskolában

Baleset

Traktorral felborult és meghalt egy férfi Baranyában

Orbán: a keresztény civilizációnk léte a tét

Harta ViktorHarta Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Parlamenti Szalon című rendezvényen a Bálna Budapest rendezvényközpontban 2019. április 5-én.
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Parlamenti Szalon című rendezvényen a Bálna Budapest rendezvényközpontban 2019. április 5-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor hétpontos programot hirdetett a bevándorlás megállításáért pénteken Budapesten, a Fidesz európai parlamenti választási programját bemutató, Parlamenti Szalon című rendezvényen.

A program szerint a migráció kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól, és vissza kell adni a nemzeti kormányoknak. Javasolta továbbá, hogy egyetlen ország se legyen kötelezhető migránsok befogadására akarata ellenére, és senkit ne engedjenek be Európába érvényes igazolvány, dokumentumok nélkül.

A miniszterelnök szorgalmazta azt is, szüntessék meg a migránskártyákat és a migránsvízumot, Brüsszel pedig ne adjon több pénzt Soros György bevándorlást segítő szervezeteinek, ehelyett térítse meg a határvédelem költségeit. Orbán követelte, hogy Európában senkit ne érhessen hátrányos megkülönböztetés azért, mert kereszténynek vallja magát, és bevándorlást ellenző vezetők álljanak az EU-s intézmények élén.

A brüsszeli elit hatalmi törekvéseit meg kell fékezni, a bevándorlást meg kell állítani – magyarázta Orbán, mert szavai szerint

az EP-választáson keresztény civilizációnk léte a tét,

vagyis, hogy bevándorláspárti vagy bevándorlásellenes vezetői lesznek-e az EU-nak; Európa marad-e az európaiaké vagy átadjuk a helyet egy más civilizációból érkező tömegnek; megvédjük-e a keresztény, európai kultúránkat vagy átadjuk a terepet a multikulturalizmusnak.

„Azért nem születnek nagyobb számban gyermekek Európában, mert a mi kontinensünk kulturális meghasonlással és identitásválsággal küzd”

– fejtegette, hozzátéve, a legális migráció programja valójában egy európai népességcsere programjának a fedőneve, ezzel kell szembenézni a választáson.

„Mi, magyarok ezer éve élünk itt, a Kárpát-medencében (…), és szeretnénk még legalább ezer évig itt is maradni, megőrizni a határainkat” – riogatott a miniszterelnök, hozzátéve: „azt szeretnénk, ha a következő generációk, gyermekeink, unokáink ugyanúgy szabadon dönthetnének az életükről, ahogyan mi is”.

Ezek is érdekelhetnek

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta a boszniai szerb elnököt

Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

MÁV: hétfőtől több pótlóbusz segíti az utazást a győri vasútvonal felújítása idején

Orbán: „Az idősek számíthatnak ránk!” – Nyugdíjasok: „Ez egy vicc”

Orbán Viktor is gratulált a „kisújszállási asszonyságnak”

Orbán Viktor elutazott