Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Meteorológusok: kritikus a szárazság Magyarországon

A felső talajréteg szárazsága már elérte a kritikus szintet, és a következő napokban is marad a szárazság. A hét második felében és a jövő héten várható délnyugat felől csapadék – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn közzétett agrometeorológiai elemezéséből. E szerint

a csapadékhiány országszerte 20-30 milliméter közötti.

Az őszi vetések a napos, meleg időben gyorsan fejlődnének, de a legtöbb helyen a szárazság ezt lassítja. Egyre több gyümölcsfa virágzik, ehhez kedvező a napos, száraz idő, amely a kártevők elleni védekezést is segíti. Ugyanakkor az elmúlt héten, főként csütörtökön a fagy – amikor az Alföldön többfelé 2 méteres magasságban is mínusz 4 – mínusz 7 fokig hűlt a levegő – ismét károkat okozott a virágzó kajszi-, illetve mandulafákon.

Szerdától jöhet némi csapadék

A prognózis szerint a hét első felében nem változik számottevően az időjárás. Gyakran lesz élénk a szél, amely a száraz talajt könnyen felkapja.

Szerdán és csütörtökön csak elszórtan lehet kisebb eső, zápor, majd a jelenlegi számítások szerint pénteken országszerte, szombaton főként keleten, vasárnap pedig délnyugat felől ismét sokfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. A csapadék mennyisége általában 10 és 20 milliméter között valószínű a hét végéig, de a jövő héten is csapadékos marad az időjárás.

Kedden és szerdán a szélvédett, környezetükhöz képest alacsonyabban fekvő területeken lehet még gyenge fagy, a hét további részén azonban többnyire fagymentesek lesznek az éjszakák. A nappali hőmérséklet a hétfői lehűlés után csütörtökig ismét melegszik, majd a pénteki ciklon hoz átmeneti, nyugaton többfokos, keleten gyengébb lehűlést.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz