Külföld

625 millió forint dugódíjjal tartozik a magyar nagykövetség Londonnak

Belföld

Felcsútra megy Magyar Péter

Bűnügy

Meggyilkoltak egy házaspárt Újpesten, őrizetbe vették a fiukat

Juncker ismét beszólt: háborúhoz vezet Orbán nacionalizmusa

Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét nem érdekli, ha Orbán Viktor kormányfő kampányt folytat ellene, sokkal jobban zavarja az idegengyűlölet – erről beszélt a politikus vasárnap este az olasz köztévében.

Juncker úgy fogalmazott, a magyar miniszterelnök

„a túlzott nacionalizmus lejtőjén halad, másokkal szemben politizál, elutasít másokat, nem enged be szerencsétleneket, mivel a menekültek mindenekelőtt szerencsétlenek, (…) és én az idegengyűlölet minden formáját ellenzem”.

A politikus szerint ez a fajta nacionalizmus és mások elutasítása háborúhoz vezet.

Az Európai Bizottság elnöke hangsúlyozta, nem a nemzeti szuverenitást kritizálja. „Szeretem a nemzeteket, történelmet, tájakat, kultúrát, a diverzitást, (…) de a nemzeti identitáson túl figyelembe kell venni az európai identitást is” – mondta.

Juncker a RAI1 olasz köztelevízió vasárnap esti népszerű Che Tempo che Fa című politikai-közéleti műsorának adott interjújában aggodalmát fejezte ki Olaszország gazdasági helyzete miatt. Példaértékűnek nevezte viszont azt, amit az ország tett a migráció ügyében.

Az EU legalább egymilliárd euróval segítette Olaszországot. Talán az európai szolidaritás elégtelen volt, de minden lehetségest megtettünk – jelentette ki a politikus.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!