Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

A rekord alacsony részvétellel takargatja a magyar közmédia a szlovák liberális elnökjelölt győzelmét

Zuzana Čaputová, az ellenzéki liberálisok jelöltje nyerte az ötödik közvetlen szlovák elnökválasztás második döntő körét, így június 15-től ő lesz Szlovákia új, és egyben első női államfője.

Az MTI a hírrel kapcsolatban papagáj módjára többször is kiemelte, hogy a választás „rekord alacsony részvétel” mellett zajlott.

A szombati voksolás a szlovák elnökválasztások történetének legalacsonyabb választási részvételét hozta, a szavazáson a választásra jogosultak 41,79 százaléka vett részt. A mintegy négy és fél millió választópolgárral rendelkező Szlovákiában Zuzana Čaputovára 1 millió 56 ezren voksoltak, ez a legalacsonyabb szavazatszám, amivel eddig államfőválasztást nyertek Szlovákiában.

– írják.

Zuzana Čaputová egyébként a 79 szlovákiai járás közül 50-ben győzött. Az ország nyugati, déli, illetve középső részében szerezte a legtöbb voksot, és a nagyobb városokban volt a legeredményesebb.

Čaputová a magyarok által is lakott járásokban mindenütt nyert, országosan a legjobb százalékos eredményt a dunaszerdahelyi járásban érte el, igaz országosan ott volt az egyik legalacsonyabb a részvételi arány, alig haladta meg a 30 százalékot. A magyarok lakta járásokban a választási részvétel többnyire jóval alatta maradt még az alacsony országos átlagnak is – magyarázta a hírszolgálat.

VSquare: Orbán és a Kreml is beavatkozott a szlovák választásba

Orbán új kisbarátja, a magyarellenes Robert Fico is nekiesett a független médiának

Annyira „védi a déli határzár egész Európát”, hogy Szlovákia meghosszabbította a határellenőrzést a magyar határon

A Szuverenitásvédelmi Hivatalt is beveti a kormány Magyar Péter ellen, már ki is lettek röhögve

Magyar Péter bejelentette az EP-választási jelöltjeit

Dőlnek a csontvázak? Nyomoznak a CÖF plakátkampányos cége ügyében