Baleset

Halálos balesetet okozott egy 32 éves férfi, majd elsétált a helyszínről

Közlekedés

Kisiklott egy vonat reggel a Keletiben, a MÁV hallgat

Bűnügy

Újabb dráma: megszúrtak egy utast a Tokaj InterCityn

A rekord alacsony részvétellel takargatja a magyar közmédia a szlovák liberális elnökjelölt győzelmét

Zuzana Čaputová, az ellenzéki liberálisok jelöltje nyerte az ötödik közvetlen szlovák elnökválasztás második döntő körét, így június 15-től ő lesz Szlovákia új, és egyben első női államfője.

Az MTI a hírrel kapcsolatban papagáj módjára többször is kiemelte, hogy a választás „rekord alacsony részvétel” mellett zajlott.

A szombati voksolás a szlovák elnökválasztások történetének legalacsonyabb választási részvételét hozta, a szavazáson a választásra jogosultak 41,79 százaléka vett részt. A mintegy négy és fél millió választópolgárral rendelkező Szlovákiában Zuzana Čaputovára 1 millió 56 ezren voksoltak, ez a legalacsonyabb szavazatszám, amivel eddig államfőválasztást nyertek Szlovákiában.

– írják.

Zuzana Čaputová egyébként a 79 szlovákiai járás közül 50-ben győzött. Az ország nyugati, déli, illetve középső részében szerezte a legtöbb voksot, és a nagyobb városokban volt a legeredményesebb.

Čaputová a magyarok által is lakott járásokban mindenütt nyert, országosan a legjobb százalékos eredményt a dunaszerdahelyi járásban érte el, igaz országosan ott volt az egyik legalacsonyabb a részvételi arány, alig haladta meg a 30 százalékot. A magyarok lakta járásokban a választási részvétel többnyire jóval alatta maradt még az alacsony országos átlagnak is – magyarázta a hírszolgálat.

Ez is érdekelhet:
Tarlós berezelhetett Bayer Zsoltéktól, ezért nem lett Göncz Árpád megálló

Merényletet követtek el Robert Fico ellen, több lövés is eltalálhatta

Rossz hírek érkeztek Robert Fico állapotáról

Részleteket közöltek Robert Fico merénylőjéről

Email fiókja buktatott le egy 23 éves férfit, súlyos fotókat tárolt a mobilján

SMS-ben toborozza híveit a Fidesz október 23-ra

Merénylet Robert Fico ellen: megszólalt Orbán Viktor