Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Ma 80 éves Terence Hill

Boldogot, zsugabubus!

Ma 80 éves Terence Hill

Március 29-én ünnepli születésnapját Mario Girotti, vagy ahogy a világ ismeri, Terence Hill. A legendás pofonosztó ma 80 éves.

Girotti Velencében született, vegyész apja olasz, anyja német volt, így mindkét nyelvet megtanulta – írja az Euronews. Már nyolcévesen pontosan tudta, hogy színész akar lenni, és tizenkét éves korában meg is kapta élete első szerepét.

Érettségi után Rómába ment, ahol a legszínvonalasabb színésziskolákban képezte magát, három évig klasszikus irodalmat is tanult az egyetemen. Első komolyabb szerepét húszévesen kapta a Karthágó lángokban című filmben, amelyben későbbi elválaszthatatlan társa, Carlo Pedersoli – Bud Spencer – is szerepelt, de közös jelenetük ekkor még nem volt.

A sikert egy makaróni-western hozta el 1967-ben. Amikor bemutatták neki a partnerét, Carlo Pedersolit, szavai szerint azt hitte, rosszul lát: egy teljesen amatőr hájpacni állt előtte, aki még lovon sem ült soha. (Valójában már kamaszkorukban ismerték egymást, egy csapatban úsztak.) Bud Spencerről azonban – merthogy ő ezen a néven lett ismert – kiderült, hogy művelt, sokoldalú, csupaszív ember, korábbi válogatott vízipólós, ráadásul tehetséges színész. Az Isten megbocsát, de én nem című film világsiker lett, a páros egymás után kapta a jobbnál jobb ajánlatokat, és bepofozták magukat az emberek szívébe.

Terence Hill több mint ötven éve boldog házasságban él feleségével, jelenleg egy csendes olasz városkában. Egyáltalán nem a híres sztárok fényűző életét éli, magánéletének szentségét mindig is szigorúan őrizte.