Ma 80 éves Terence Hill

Boldogot, zsugabubus!

Ma 80 éves Terence Hill

Március 29-én ünnepli születésnapját Mario Girotti, vagy ahogy a világ ismeri, Terence Hill. A legendás pofonosztó ma 80 éves.

Girotti Velencében született, vegyész apja olasz, anyja német volt, így mindkét nyelvet megtanulta – írja az Euronews. Már nyolcévesen pontosan tudta, hogy színész akar lenni, és tizenkét éves korában meg is kapta élete első szerepét.

Érettségi után Rómába ment, ahol a legszínvonalasabb színésziskolákban képezte magát, három évig klasszikus irodalmat is tanult az egyetemen. Első komolyabb szerepét húszévesen kapta a Karthágó lángokban című filmben, amelyben későbbi elválaszthatatlan társa, Carlo Pedersoli – Bud Spencer – is szerepelt, de közös jelenetük ekkor még nem volt.

A sikert egy makaróni-western hozta el 1967-ben. Amikor bemutatták neki a partnerét, Carlo Pedersolit, szavai szerint azt hitte, rosszul lát: egy teljesen amatőr hájpacni állt előtte, aki még lovon sem ült soha. (Valójában már kamaszkorukban ismerték egymást, egy csapatban úsztak.) Bud Spencerről azonban – merthogy ő ezen a néven lett ismert – kiderült, hogy művelt, sokoldalú, csupaszív ember, korábbi válogatott vízipólós, ráadásul tehetséges színész. Az Isten megbocsát, de én nem című film világsiker lett, a páros egymás után kapta a jobbnál jobb ajánlatokat, és bepofozták magukat az emberek szívébe.

Terence Hill több mint ötven éve boldog házasságban él feleségével, jelenleg egy csendes olasz városkában. Egyáltalán nem a híres sztárok fényűző életét éli, magánéletének szentségét mindig is szigorúan őrizte.

Ezek is érdekelhetnek