22 fok is lehet hétvégén, majd jön a lehűlés

Egy méh virágport gyűjt a virágzó erdélyi héricsen (Adonis x hybrida) a Körös-Maros Nemzeti Park területén, Csorvás határában 2019. március 17-én.
Egy méh virágport gyűjt a virágzó erdélyi héricsen (Adonis x hybrida) a Körös-Maros Nemzeti Park területén, Csorvás határában 2019. március 17-én. Fotó: MTI/Rosta Tibor

Egyre melegszik az idő, az Időkép prognózisa szerint ahogy az elmúlt két hétben, most is hétvégén lesz a legjobb a szabadban lenni.

Csütörtökön még fagyosan indulhat a reggel, délután viszont szinte mindenütt meghaladja a hőmérséklet a 10 fokot. Az időjárásportál szerint sok napsütés mellett több felhő az északi és nyugati tájakon takarhatja az eget. Az Alpokalján egy-egy gyenge zápor is kialakulhat, a Dunántúlon időnként megélénkülhet az északias szél is.

Pénteken reggel és késő délután lehet tisztább az ég, napközben többfelé megnövekszik a felhőzet, de a nap is elő-előbukkan, az északias szél helyenként megélénkül. Hajnalban az Alföldön és északkeleten gyenge fagy még előfordulhat, északon néhol párásan indulhat a reggel, délután 12-16 fokos maximumok várhatók.

Szombaton és vasárnap szuper tavaszi időjárás várható, napos, meleg időre számíts,

szombaton 15-20, vasárnap 17-22 fokos melegre van kilátás, ráadásul a szél sem lesz zavaróan élénk.

Április elsejére, hétfőre aztán befut egy hidegfront, mely záporokkal és megerősödő széllel söpri ki az idilli időjárást. A hőmérséklet csak keddre esik vissza jelentősebben: hétfőn még 12-18 fok lehet, kedden előreláthatólag 10-16 fokot mérhetünk.

Tudsz te ennél jobbat is? Szerkesztő-újságírót keresünk!

Kapcsolódó hírek