Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Dúró Dóra „homoszexuális propagandát” talált az iskolákban, megreformálná a felvilágosítást

Dúró Dóra a Parlamentben.
Dúró Dóra a Parlamentben. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Határozati javaslatot nyújtott be Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese, mellyel a „homoszexuális propaganda” köznevelési intézményekben való terjesztésének szabna gátat.

Dúró határozati javaslatában az olvasható, hogy a képviselőnő úgy tudja,

„intézményen kívüli, köznevelési törvény hatálya alá nem tartozó, megkérdőjelezhető szakmai hitelességű, és több esetben a tagjaik speciális szexuális irányultságának képviseletére létrehozott társadalmi szervezetek tartanak szexuális témájú foglalkozásokat a nevelési- oktatási intézményekben”.

Szerinte ugyanis egyes civil szervezetek képviselői ezeken a foglalkozásokon, a szexuális kisebbségek hátrányos megkülönböztetése elleni felvilágosító tevékenység álcája alatt „érzékenyítő programnak” nevezett propagandatevékenységgel kívánják befolyásolni a gyermekek szexuális fejlődését.

A politikus a Facebook-oldalán már világosabban fogalmaz:

„a Mi Hazánk az Országgyűlésben határozati javaslattal szabályozná, hogy senki ne terjeszthessen homoszexuális propagandát a közintézményeinkben”.

Dúró azt szeretné, ha a kormány idén június 30-ig rendeletet alkotna arról, hogy az iskolán belüli szakemberek mellett csak olyan külsős tarthasson előadást, foglalkozást a nemi életről, nemi irányultságról, pszichoszexuális fejlődésről szóló foglalkozás megtartásába, aki egyrészt arra a szakértelme, foglalkozási köre alapján alkalmas és akit arra külön jogszabály feljogosít.