Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Orbán ismét Brüsszel ellen uszított a közrádióban

Orbán ismét Brüsszel ellen uszított a közrádióban

A Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában Orbán Viktor arra kérte a magyar embereket, hogy „ha szeretik a hazájukat, ha ki akarnak állni a hazájuk érdeke mellett, vegyenek részt a május 26-i európai parlamenti választáson”.

„Meg kell mutatni a brüsszelieknek, hogy Magyarországon az történik, amit a magyar emberek akarnak, és nem Brüsszelben fogják mindenfajta, éppen balra húzó és tolódó pártok meg Soros György-féle „ilyen civil szervezetek” irodáiban eldönteni, mi történik Magyarországon és Európában”

– magyarázta Orbán Viktor.

A műsorban hosszasan sorolta, hogy mennyi rosszat tett eddig nekünk Brüsszel. Például 2010-ben megszorításokat követelt, amire a magyar kormány válaszképpen „hazaküldte” az IMF-et és adót csökkentett. Aztán azt akarták – folytatta, hogy „a bankok a devizahiteleket százszorosan bevasalhassák az embereken”, ám a kormány ehelyett elszámoltatta a bankokat. Brüsszel magas rezsit is akart, Magyarország ehelyett rezsicsökkentést vezetett be – tette hozzá.

„Aztán azt mondták, engedjük be a migránsokat, mi meg kerítést építettünk. Aztán most azt mondták, hogy fogadjuk vissza a migránsokat, mi meg nem vagyunk hajlandóak elfogadni a kötelező betelepítési kvótát”

– folytatta sirámait, mélyen hallgatva arról, hogy az IMF-hitelt valójában piaci hitelre cseréltük, hogy a bankoknak lett tranzakciós illeték, amit azonnal a lakosságra vertek, hogy a rezsicsökkentés valójában egy politikai szemfényvesztés, vagy hogy migránsok helyett Rogán Antal és Habony Árpád körei árasztották el gyanús letelepedési-kötvényes alakokkal az országot.

A Fidesz európai néppárti tagsága ügyében a pártelnök-miniszterelnök úgy fogalmazott: „időt nyertünk”, és onnan nézve, hogy 13 párt kezdeményezte a Fidesz eltávolítását az EPP-ből, a végkifejlet elfogadható. „Majd az európai választások után eldöntjük a Fideszben, mi jó Magyarországnak, a néppárton belül kell-e folytatnunk, vagy valamifajta új pártszövetségben van inkább a helyünk” – mondta.

Az EP-választásig hátralévő két hónapról Orbán Viktor azt mondta: „kicsit dühösek ránk Brüsszelben” az uniós migrációs tervekről szóló kormányzati tájékoztató kampány miatt, mert

„lelepleztük, mire készül Brüsszel”.