Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

1300 emberrel a fedélzetén vált irányíthatatlanná egy óceánjáró a norvég partoknál

A mentést nehezítik a rossz időjárási körülmények.

Meghibásodtak egy tengerjáró luxushajó motorjai Norvégia nyugati partjainak közelében, ezért a fedélzeten tartózkodó több mint 1300 embert ki kell menteni – közölte szombaton a norvég rendőrség.

A Viking Sky nevű hajó

irányíthatatlanul sodródott More og Romsdal megye partjainak közelében a szárazföld felé, és délután két órakor vészjelzést adott le.

A korszerű, 2017-ben vízre bocsátott hajó a Viking Cruises csoport tulajdona, és a vállalat weboldala szerint 930 utas fogadására képes. Később a legénységnek az egyik motort sikerült beindítania, és a hajót a partoktól két kilométerre lehorgonyozták.

https://twitter.com/emilnivantha/status/1109476950068744193

A tengeren óránkénti 70 kilométeres sebességű szél fúj, és 6-8 méteres hullámok csapkodnak, két mentőhajó kénytelen volt visszafordulni.

A mentésben részt vevő öt helikopternek

kora estig csak 87 embert sikerült lehoznia a fedélzetről, és a Molde város közelében fekvő Fraena településre szállítani.

Nyolcnak közülük könnyebb sérüléseik voltak.

A cruisemapper.com honlap adatai szerint a Viking Sky március 14-én futott ki a nyugat-norvégiai Bergen városból 12 napos utazásra, amelynek során Narvik, Alta, Tromsö, Bodo és Stavanger városokban állt meg. Az utazás kedden ért volna a nagy-britanniai Tilbury kikötőjében.