Bulvár

Nagy Feró elmondta a véleményét Magyar Péterről

Bűnügy

Itt a közeli videó Robert Fico lelövéséről

Külföld

Friss hírek érkeztek Fico állapotáról, ezt lehet tudni csütörtök délben

Szétalázta a magyar rendőrséget egy twitterező, a hatóság azóta is mélyen hallgat

Tanulságos posztcsatára lett figyelmes a 444.hu Twitteren. Egy felhasználó – nem túl udvarias hangnemben – egy rendszám nélküli, kereszteződésbe belógó autóra hívta fel a rendőrség figyelmét. Azt írta, a kocsi már egy hete ott áll.

rendszamnelkuli1

Fotó: Twitter/penumbra1984

Toljátok ide a szolgálati biciklit a Szerdahelyi és a Dankó sarkára aztán szabad intézkedni a képen látható autó kapcsán, amelyik itt áll kb 1 hete, rendszáma nincs (elöl sem) és belóg a kereszteződésbe a térfigyelő kamera alatt. Üldözzétek a bűnt vagy valami

olvasható bejegyzésben.

A rendőrök nem köszönték meg a bejelentést, azt válaszolták, hogy csak egy képfelvétel miatt nem indítanak eljárást, fáradjon be a kapitányságra és tegyen feljelentést. Amire azért van szükség, hogy „a vélelmezett szabálysértés körülményeit (pl. hely, idő, bizonyítékok, bejelentő adatai) tisztázhassák”.

A twitterező nem hagyta annyiban, és a szóváltás másnapján egy megsemmisítő erejű fotóval vágott vissza:

https://twitter.com/penumbra1984/status/1108004525191901185

Ma reggeli kép. Láthatólag a kedves kollégáknak nem az autó állt az intézkedés középpontjában hanem valami csövest piszkáltak. Köszönöm, nekem nem kell itt a törvénnyel takargatni azt, amiért valamit nem akartok elvégezni. Nincs több hozzáfűzni valóm

– írta, vagyis időközben nemhogy elhaladt egy rendőrautó a látványosan szabálytalanul parkoló, rendszám nélküli autó mellett, hanem le is parkolt mögötte, a rendőrök kiszálltak belőle intézkedni, de a szabálytalanul parkoló autóval így sem voltak hajlandók foglalkozni.

A rendőrség erre már egyáltalán nem reagált, de olyannyira, hogy még a 444.hu újságírójának megkeresésére sem válaszolnak azóta.

Máskor egyébként a magyar rendőrség előszeretettel vicceskedik a Twitteren, de úgy tűnik, a kommunikációjuk egyirányú: ha a felhasználó arra szeretné használni a közösségi médiát, amire valóban érdemes lenne, inkább elhajtják.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!