Máig siratják Illés bácsi, a mellszőrben fagyit mérő cukrász üzletét

Máig siratják Illés bácsi, a mellszőrben fagyit mérő cukrász üzletét

A fél országnak megpecsételte a 2016-os évét, amikor „élelmiszerbiztonsági hiányosságok” miatt bezárták Illés bácsi, a gödöllői cukrász retkes süteményezőjét.

Legalábbis az akkori kommentekből úgy tűnt, hiszen a máskor a különféle gusztustalan Nébih-jelentések hírére hatalmas vicsorgást rendező olvasók elképesztő elánnal vették védelmükbe a cukrászdát, és heteken át tartó komment-háború dúlt arról, hogy nagy baj-e, ha dzsuvás a fagyi, ha egyszer egy kedves, idős bácsi adja.

A Story magazin most előszedte Illés bácsit, és azt írják, azóta sem nyitotta újra üzletét a 81 éves cukrász. Bár a helyi önkormányzat anyagi segítséget is ajánlott volna a hely felújításához, azt végül nem fogadta el, mert akkor állítólag a telek és az épület is az önkormányzatra szállt volna.

„Még most is gyakran utánam kiabálnak a városban, hogy mikor nyitok ki újra”

mesélte a Storynak a cukrász, aki elmondása szerint többé nem szeretné kitenni magát senki rosszindulatának, ezért soha nem nyit már ki.

A gépeket szétszedte, és bár néha bejár nosztalgiázni az üres üzlethelyiségbe, nem haragszik senkire – mondta –, amiből úgy tűnik, továbbra is hiszi, hogy gonosz emberek fogtak össze ellene, nem pedig a higiénia.

Kapcsolódó hírek