Baleset

Súlyos baleset az Esztergom Rallyn: nézők közé csapódott egy autó, legalább 4-en meghaltak, sok a sérült

Politika

Magyar Péter: közzéteszem a felvételt, ami miatt a kormánynak le kell mondania

Bulvár

Magyar Péter reagált Varga Judit súlyos vádjaira

771 milliót ad a kormány egy debreceni kisvasút felújítására

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
Felújításra váró dízelmozdony (balról ) és gőzmozdony a Zsuzsi Erdei Vasút Nonprofit Kft. fűtőházának udvarán Debrecenben 2019. március 20-án.
Felújításra váró dízelmozdony (balról ) és gőzmozdony a Zsuzsi Erdei Vasút Nonprofit Kft. fűtőházának udvarán Debrecenben 2019. március 20-án. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

771 millió forint támogatást adott az Innovációs és Technológiai Minisztérium a turisztikai célú keskeny nyomközű kisvasutak fejlesztésére szánt keretből a debreceni Zsuzsi kisvasút felújítására.

Papp László, Debrecen polgármestere emlékeztetett, hogy 2012-ben a regionális operatív program keretében elnyert 400 millió forint forrásból már megújult a 17 kilométeres pálya 10 kilométeres szakasza és néhány vasúti kocsi. A mostani beruházás során további 7 kilométeres pályaszakaszt rekonstruálnak, felújítják a Zsuzsi vonat gőzmozdonyát és két dízelmozdonyát is.

A Zsuzsi kisvasút vasúttörténeti, és helyi közlekedéstörténeti emlék, amelynek fenntartásához és működtetéséhez évi 50 millió forinttal járul hozzá az önkormányzat

– mondta Papp László.

A magyar kormány komolyan veszi a kisvasutak felújítását, jelenleg 19 vonalon összesen 380 kilométer hosszúságban közlekednek keskeny nyomközű kisvasutak – magyarázta ezt már Tasó László, a térség országgyűlési képviselője, aki reményét fejezte ki, hogy a Zsuzsi vonat nyomvonala az elkövetkező években eléri Debrecen főpályaudvarát, a Nagyállomást is.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Meghalt egy ember, amikor járdára hajtott két autó Debrecenben

Vonattal ütközött egy személygépkocsi Debrecennél

Vonat gázolt halálra egy embert Debrecennél

Átverte a MÁV az utasokat, továbbra is fennakadás lesz a Déli pályaudvar és Kelenföld között

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Indul a nap: műszaki hiba miatt késnek a vonatok a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon