Külföld

Részleteket közöltek Robert Fico merénylőjéről

Külföld

Merénylet Robert Fico ellen: megszólalt Orbán Viktor

Bűnügy

Mi történt? Holtan találtak egy fiatal nőt és gyermekét Kapuváron

771 milliót ad a kormány egy debreceni kisvasút felújítására

Felújításra váró dízelmozdony (balról ) és gőzmozdony a Zsuzsi Erdei Vasút Nonprofit Kft. fűtőházának udvarán Debrecenben 2019. március 20-án.
Felújításra váró dízelmozdony (balról ) és gőzmozdony a Zsuzsi Erdei Vasút Nonprofit Kft. fűtőházának udvarán Debrecenben 2019. március 20-án. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

771 millió forint támogatást adott az Innovációs és Technológiai Minisztérium a turisztikai célú keskeny nyomközű kisvasutak fejlesztésére szánt keretből a debreceni Zsuzsi kisvasút felújítására.

Papp László, Debrecen polgármestere emlékeztetett, hogy 2012-ben a regionális operatív program keretében elnyert 400 millió forint forrásból már megújult a 17 kilométeres pálya 10 kilométeres szakasza és néhány vasúti kocsi. A mostani beruházás során további 7 kilométeres pályaszakaszt rekonstruálnak, felújítják a Zsuzsi vonat gőzmozdonyát és két dízelmozdonyát is.

A Zsuzsi kisvasút vasúttörténeti, és helyi közlekedéstörténeti emlék, amelynek fenntartásához és működtetéséhez évi 50 millió forinttal járul hozzá az önkormányzat

– mondta Papp László.

A magyar kormány komolyan veszi a kisvasutak felújítását, jelenleg 19 vonalon összesen 380 kilométer hosszúságban közlekednek keskeny nyomközű kisvasutak – magyarázta ezt már Tasó László, a térség országgyűlési képviselője, aki reményét fejezte ki, hogy a Zsuzsi vonat nyomvonala az elkövetkező években eléri Debrecen főpályaudvarát, a Nagyállomást is.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!