Idén is jön Putyin Budapestre

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Vlagyimir Putyin orosz elnök sajtótájékoztatót tart tárgyalásuk után a Parlament Vadásztermében 2017. február 2-án.
Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Vlagyimir Putyin orosz elnök sajtótájékoztatót tart tárgyalásuk után a Parlament Vadásztermében 2017. február 2-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ez az év sem múlik el orosz elnöki vizit nélkül: Szijjártó Péter az Mfor.hu-nak adott interjújában a legnagyobb természetességgel kotyogta el, hogy 2019-ben is hazánkba látogat Oroszország vezére, Vlagyimir Putyin.

A külgazdasági és külügyminiszter elmondta:

„minden évben van egy magas szintű találkozó, a külügyminiszterek rendszeres kapcsolattartása mellett. Tavaly Orbán Viktor miniszterelnök járt Moszkvában, idén Budapesten lesz a találkozó. Ennek az időpontjáról még egyeztetünk, valamikor a második félévben kerül majd erre sor.”

Arra a kérdésre, hogy Angela Merkellel vagy Donald Trumppal is találkozik-e Magyarország miniszterelnöke, Szijjártó azt monda:

„jelenleg nincs olyan ügy, aminek a kezeléséhez a legfelsőbb szintre lenne szükség. Legutóbb az amerikai külügyminiszter járt nálunk; nem maradt olyan nyitott kérdés, amit ne vitattunk volna meg.”

Kapcsolódó hírek