Orbán: Jöjjenek el, ünnepeljünk együtt!

Közös videoüzenetben hív március 15. megünneplésére és méltatja a magyar-lengyel barátságot Orbán Viktor kormányfő és a pénteki budapesti ünnepség vendége, Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök.

Orbán Viktor a Facebook-oldalára szerdán feltöltött videóban úgy fogalmaz: itt kopogtat az ajtón március 15., nemzeti ünnepünk napja, a magyar szabadság napja, amelyen „azokra a hősökre emlékezünk, akik, ha kellett, mindenüket, sőt az életüket is odaadták a magyar szabadságért”. Ezt a harcot a szabadságért „mindig a lengyelekkel együtt vívtuk meg” – magyarázta, jelezve, hogy már a 19. század közepén is több száz lengyel harcolt a magyarok oldalán.

A valakivel folyton hadakozó, háborúmániás magyar miniszterelnök szerint most is eljönnek az ünnepségre, „erre a közös magyar-lengyel ünnepségre”, és köztük lesz Mateusz Morawiecki is, hogy Budapesten saját szavaival köszöntse az egybegyűlteket.

„Jöjjenek el, ünnepeljünk együtt!” – biztatott Orbán Viktor, aki valószínűleg idén is azt érti „együtt ünneplés” alatt, amikor hermetikusan záródó kordonok mögött veszi körbe magát NER-potentátokkal és buszoztatott Fidesz-aktivistákkal.

Kapcsolódó hírek