Belföld

A Rábában találták meg Szentgotthárd fideszes alpolgármesterének holttestét

Bűnügy

Halálra vertek egy 17 éves fiút Szabolcsban

Bűnügy

Itt a közeli videó Robert Fico lelövéséről

Orbán Lengyelországban dicsérte a NATO-t

Mateusz Morawiecki lengyel (b) és Orbán Viktor magyar (b2) miniszterelnök a Varsó Wesola kerületében rendezett ünnepségen, amelyet abból az alkalomból rendeztek, hogy Magyarország, Lengyelország és Csehország húsz, Szlovákia pedig tizenöt éve csatlakozott a NATO-hoz.
Mateusz Morawiecki lengyel (b) és Orbán Viktor magyar (b2) miniszterelnök a Varsó Wesola kerületében rendezett ünnepségen, amelyet abból az alkalomból rendeztek, hogy Magyarország, Lengyelország és Csehország húsz, Szlovákia pedig tizenöt éve csatlakozott a NATO-hoz. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Felértékelődik a NATO szerepe, mert Európa biztonsága ma törékeny lábakon áll – mondta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap a lengyelországi Wesolában, ahol annak alkalmából rendeztek ünnepséget, hogy Magyarország, Lengyelország és Csehország húsz, Szlovákia pedig tizenöt éve csatlakozott a NATO-hoz.

A miniszterelnök köszönetet mondott a visegrádi országoknak, amiért

„segítettek megvédeni Magyarország déli határát a migránsoktól”.

A kormányfő szerint „katonáink nehéz küldetésekben is megállták a helyüket”. Úgy vélte, a visegrádi országok gazdasági ereje lehetőséget ad, hogy meg is haladják a NATO-tagsággal járó vállalásaikat.

Orbán Viktor arról is magyarázott, „nemcsak szavakkal veszünk részt” a terrorellenes küzdelemben, hanem katonáinkkal is:

Magyarországról ma 692 katona szolgál a világ különböző pontjain, és hamarosan újabb 130 katona csatlakozik hozzájuk.

Mint mondta, olyan szintre akarják fejleszteni a hadsereget, hogy meg tudja védeni Magyarországot és a NATO-ban is megállja a helyét.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!