Bűnügy

Fejlemény a bicskei pedofil gyermekotthoni igazgató ügyében, megszólalt a bíróság

Belföld

„Helló, Röfi!” – Megidézte Orbán Viktort a kormánybiztos

Bulvár

„Mi van, bazmeg, gyere ki!” – Újabb részeg, őrjöngő fideszeseket vettek videóra

Manfred Weber Budapestre jön, hogy rendre utasítsa Orbánt

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Manfred Webert, az Európai Néppárt frakcióvezetőjét az Országházban 2015. szeptember 11-én.
Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Manfred Webert, az Európai Néppárt frakcióvezetőjét az Országházban 2015. szeptember 11-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Budapesti találkozót kezdeményez Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel Manfred Weber, az Európai Néppárt európai parlamenti frakcióvezetője és EP-választási csúcsjelöltje a Fidesz EPP-tagsága körüli vitával kapcsolatban. Erről a bajor politikus a Welt am Sonntag című vasárnapi német lapnak beszélt.

A welt.de hírportálon közölt beszámoló szerint Weber elmondta: a következő napokban ismét törekedni fog a személyes megbeszélésre Orbán Viktorral Budapesten, mert

„meg akarom próbálni világossá tenni számára, hogy jelenleg az EPP-ből kifelé vezető úton tartózkodik”.

Weber egy, a Bild című német lapban még kedden ismertetett interjúban kifejtette, hogy a Fidesz EPP-tagságának megszüntetését három feltétel teljesülése esetén lehet elkerülni.

  • Az első feltétel az, hogy Orbán Viktor „azonnal és végérvényesen leállítja kormánya Brüsszel elleni kampányát”.
  • A második feltétel az, hogy bocsánatot kér az EPP tagpártjaitól.
  • A harmadik feltétel az, hogy biztosítja „a Soros György által támogatott” CEU megmaradását Budapesten, és azt is, hogy az intézmény „ismét ki tud adni amerikai diplomákat” a magyar fővárosban.

A Die Welt szombati beszámolója szerint Manfred Weber az ügyben levelet írt az EPP elnökének, Joseph Daulnak, ebben a nem nyilvános dokumentumban azonban állítólag másként fogalmazott, mint a Bildnek adott interjúban.

A CEU-val kapcsolatban „egyáltalán nincs szó” amerikai akkreditációval rendelkező képzésről és diplomákról, hanem az intézmény budapesti tevékenységének folytatása körüli nyitott jogi kérdések rendezéséről – írta a német napilap. Értesülésük szerint az EPP elnökének írt levélben bocsánatkérésről sincs szó, hanem csupán arról, hogy a tagpártok elvárják Orbán Viktorról, hogy elismerje, ártott az EPP-nek.

A több mint 70 jobbközép, konzervatív, kereszténydemokrata pártot összefogó EPP egy szóvivőjének pénteki tájékoztatása szerint 13 tagpárt kezdeményezte írásban az elnökségnél a Fidesz kizárását vagy tagságának felfüggesztését. Az indítványokról a pártcsalád álláspontjának meghatározására hivatott testület, a politikai közgyűlés tárgyal március 20-i ülésén.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Pedofilozós óriásplakátok jelentek meg Orbán Viktor fotójával

Orbán Viktor pénteken Törökországban fog szónokolni

Bizonyíték került elő arról, hogy Orbán Viktor döntött a pedofil igazgató kitüntetéséről

Itt van Magyar Péter nagy bejelentése

Rendületlenül imádja az ország a Fideszt, a kegyelmi ügy hatására sem erősödtek a baloldali pártok

Nem állt fel a Fidesz-frakció Navalnij emlékére, mert Orbán szerint „sovinisztáknak nem jár tisztelet”