Kigyulladt egy idősotthon Noszvajon, sokakat kellett kimenekíteni

Tűz ütött ki egy noszvaji idősek otthonában kedd éjjel, összesen 65 embert kellett kimenekíteni – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A Heves megyei település külterületén lévő épület teljes tetőszerkezete lángra kapott.

A tűzoltók Egerből, Mezőkövesdről, Füzesabonyból, Pétervásáráról, Mezőcsátról érkeztek nagy erőkkel, hogy megfékezzék a tüzet. A lángokat négy vízsugárral határolták körül.

Az otthonban dolgozók már az egységek kiérkezése előtt megkezdték az ott élők kimentését, amelyet a tűzoltók fejeztek be. Égési sérülést és füstmérgezést senki sem szenvedett, öt lakót kisebb felszíni hámsérülésekkel vittek kórházba a mentők.

A Heves megyei katasztrófavédelem később azt közölte, bő két óra alatt fékezték meg a lángokat, de az oltást követő utómunkák még jelenleg is tartanak.

A tájékoztatás szerint az eddig ismeretlen okból keletkezett tűz a mintegy 500 négyzetméter alapterületű épületnek csak egy részét érintette, ezek a helyiségek azonban lakhatatlanná váltak. Az utómunkák befejezését követően helyszíni szemlét tartanak és tűzvizsgálati eljárás indul az okok felderítésére.

Kapcsolódó hírek