Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Hanyatlás: a Való Világ 9-ben már csak kétpercenként káromkodtak

A széria elején többet dugtak és trágárkodtak, de alkoholt indirekten és direkten is végig fogyasztottak.

A korábbi évadokhoz és a mostani szezon kezdetéhez képest is kevesebb káros tartalom jelent meg az RTL II-n futó Való Világ-szezon második felében, de ezeknek a műsor elején észlelt kimagasló száma továbbra is aggodalomra ad okot – kutatta meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.

A NMHH szerdán tette közzé a „Való Világ 9 Barométert”, amelyben egészen elképesztő mennyiségű és részletgazdagságú grafikonnal magyarázzák a valóságshow fertőjét.

Való Világ 9 powered by Big Brother barométer.

Való Világ 9 powered by Big Brother problémás tartalmak (kattints a nagyobb méretért).Forrás: NMHH

A „VV-barométer” a szexualitás, a szexuális kontextusban megjelenő meztelenség, a trágár kifejezések, a dohányzás és a direkt, illetve indirekt módon feltűnő alkoholfogyasztás alapján vizsgálta a műsort.

E szerint a tavaly november 4-én indult széria első hat hetében

kiugróan sok trágár kifejezés hangzott el a műsor összefoglalóiban, de a széria második felében észrevehető arányban, mintegy felére csökkent ezek előfordulása.

Az előző, 2016-ban sugárzott szériához képest jelentősen, több mint ezerrel kevesebb trágárságot tartalmazott összességében is a sorozat: az összes összefoglalót tekintve 3579 helyett 2438-at. Két évvel ezelőtt, a nyolcadik évadban nem volt olyan adáshét, amelyben száznál kevesebbszer káromkodtak volna. Most viszont a kilencedik évadban már „csak” kétpercenként hangzott el durva kifejezés.

Bár a nemrég véget ért sorozatban az aggályos tartalmak előfordulása folyamatosan csökkent, a széria elején észlelt kimagasló számuk továbbra is aggodalomra ad okot, főleg annak tükrében, hogy a Való Világ kilencedik évadának nézettségi mutatói még mindig a 13 és 17 év közötti korosztályban a legmagasabbak – áll az összegzésben.