Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

130 ezer forint volt a januári átlagnyugdíj

Átlagosan 130 491 forintot vitt a postás a magyar nyugdíjasoknak januárban, mely 4,3 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál.

A Világgazdaság szerint az átlagnyugdíjat nem csak az idén januári 2,7 százalékos emelés srófolta fel. Cserélődik a nyugdíjasállomány is:

az elhunytak jellemzően átlag alatti ellátást kaptak, míg a most belépők meghaladják azt,

ezért is szépül a statisztika.

Az év első hónapjában egyébként 2,15 millió ember kapott nyugdíjat az államtól, 6443 fővel kevesebb, mint egy évvel korábban. A csökkenésben a cikk szerint szerepet játszik a nyugdíjkorhatár folyamatos emelése. 2019 januárjától már csak 64 éves korban lehet letenni a munkát, 2022-re pedig 65 év lesz a korhatár.

A Világgazdaság megjegyzi,

az öregségi nyugdíjasok harmada, mintegy 675 ezer ember a saját ellátása mellett átlagosan 37,4 ezer forintos kiegészítő ellátást is kapott, náluk az egy főre jutó ellátás átlaga 172,4 ezer forint volt.

Az átlagnál jóval magasabb nyugdíjat kapnak a speciális korhatár előtti szolgálati nyugdíjasok. Ilyenek a volt fegyveres testületi dolgozók, az ő szolgálati járandóságuk átlagosan havi 208,8 ezer forint volt januárban. Az átmeneti bányászjáradék havi összege sem volt kevés – 194,4 ezer forint –, igaz, a munka sem volt piskóta, amit ezek az emberek végeztek. De jól kapnak azok is, akik táncművészeti életjáradékban részesültek, az 176 ezer forint volt januárban.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz