Baleset

Tragikus baleset Földes és Báránd között: két kisbusz ütközött össze

Baleset

Hajók égtek az alsóörsi kikötőben

Belföld

Magyar Péter is kommentálta Deutsch Tamás EP-listavezetőségét

130 ezer forint volt a januári átlagnyugdíj

Harta ViktorHarta Viktor

Átlagosan 130 491 forintot vitt a postás a magyar nyugdíjasoknak januárban, mely 4,3 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál.

A Világgazdaság szerint az átlagnyugdíjat nem csak az idén januári 2,7 százalékos emelés srófolta fel. Cserélődik a nyugdíjasállomány is:

az elhunytak jellemzően átlag alatti ellátást kaptak, míg a most belépők meghaladják azt,

ezért is szépül a statisztika.

Az év első hónapjában egyébként 2,15 millió ember kapott nyugdíjat az államtól, 6443 fővel kevesebb, mint egy évvel korábban. A csökkenésben a cikk szerint szerepet játszik a nyugdíjkorhatár folyamatos emelése. 2019 januárjától már csak 64 éves korban lehet letenni a munkát, 2022-re pedig 65 év lesz a korhatár.

A Világgazdaság megjegyzi,

az öregségi nyugdíjasok harmada, mintegy 675 ezer ember a saját ellátása mellett átlagosan 37,4 ezer forintos kiegészítő ellátást is kapott, náluk az egy főre jutó ellátás átlaga 172,4 ezer forint volt.

Az átlagnál jóval magasabb nyugdíjat kapnak a speciális korhatár előtti szolgálati nyugdíjasok. Ilyenek a volt fegyveres testületi dolgozók, az ő szolgálati járandóságuk átlagosan havi 208,8 ezer forint volt januárban. Az átmeneti bányászjáradék havi összege sem volt kevés – 194,4 ezer forint –, igaz, a munka sem volt piskóta, amit ezek az emberek végeztek. De jól kapnak azok is, akik táncművészeti életjáradékban részesültek, az 176 ezer forint volt januárban.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Ismét drágul a benzin szerdán

Brutális drágulás várható 2024-ben, eközben a kormány hat százalékos nyugdíjemelésért vár kézcsókot

Fontos bejelentést tett Orbán Viktor a 13. havi nyugdíjról

Nyitrai Zsolt megcsiklandozta a nyugdíjasokat: ez vár rájuk 2024-ben

Fidesz: Gyurcsányék cserben hagyták a nyugdíjasokat

Botrány! Miközben rohad a MÁV, Hernádi Zsolt spanyol vasúti vásárlását euró százmilliókkal támogatja a magyar állam