Furcsa választ adott a BKK a HÉV-ről leszállított kislány ügyében

13 éves gyereket szállított le az esti HÉV-ről kedden egy kalauz Budapesten, mert a gyerek nem tudott jegyet venni a meghibásodott automatából. Ilyenkor a jegyvizsgálók többsége együttműködő, és ha az utas keresi meg a problémával, náluk is lehet jegyet venni.

A szentendrei HÉV kalauzának azonban rossz napja lehetett, mert képes volt a kislányt lezavarni a szerelvényről. A gyerek édesanyja Facebookon osztotta meg a történetet, amelyben azt állítja, a leszállítás helyén (Budakalászon) sem működött a jegyautomata.

A 24.hu megkérdezte a BKK-t az ügyben. A közlekedési társaság a lapnak küldött válaszában bocsánatkérés helyett részletkérdéseken kezdett el flegmázni, de vizsgálatot ígértek:

a Facebook-posztban az olvasható, hogy Budakalászon nem működött az automata, holott ott nem üzemel automata. Hacsak nem a Lenfonó, vagy a Szentistvántelepre gondoltak a posztban. Természetesen nem vonjuk kétségbe senkinek a szavát, de sajnos a korábbi időszakokban többször megtörtént, hogy a Facebookról olyan történeteket vett át a sajtó, amelyek pontatlanok, olykor valótlanok voltak. Éppen ezért türelmét kérjük, amíg a vizsgálatot lefolytatjuk.

Kapcsolódó hírek