Bűnügy

Mi történt? Holtan találtak egy fiatal nőt és gyermekét Kapuváron

Bűnügy

Itt a közeli videó Robert Fico lelövéséről

Belföld

A Rábában találták meg Szentgotthárd fideszes alpolgármesterének holttestét

Sztrájkot jelentettek be a paksi atomerőmű őrei, tüntetések jöhetnek

A Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szakszervezete és a Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete bejelentette, hogy amennyiben nem születik megegyezés, március 2-án a fegyveres biztonsági őrség kiszervezésben érintett munkavállalók kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak.

A munkaügyi konfliktust még február 22-én jelentette be az erőmű két érdekvédelmi szervezete a Fegyveres Biztonsági Őrség kiszervezése miatt.

Most a Liga Szakszervezetek honlapján azt írják,

a bejelentés óta folytatott mindennapos egyeztetések alkalmával a szakszervezetek és a paksi atomerőmű menedzsmentje között megállapodás nem született a konfliktus tárgyában.

Ezért a szakszervezetek bejelentették, hogy az érintett munkavállalók március 2-án, szombaton kétórás, figyelmeztető sztrájkot tartanak. A sztrájkban a munkára képes állomány minden munkavállalója egységesen részt vesz. Hangsúlyozták, amennyiben a figyelmeztető sztrájkot követően továbbra sem születik megállapodás, az érintett munkavállalók készek a sztrájkot folytatni,

készek a szakszervezetek további tüntetéseket is szervezni az ügyben bármilyen módon érintett hivatalok, intézmények előtt.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!