Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Bűnügy

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

Gazdaság

Brutális megszorítást jelentett be Varga Mihály, összeomlott a költségvetés

Cigifüstöt fújt a rendőrökre, 150 ezerre büntettek egy 20 éves srácot

A Facebookon meghirdetett, ellenzéki pártok részvételével tartott demonstráció Budapesten, az Operaháznál az Andrássy úton 2018. április 14-én. A résztvevők az Operaháztól vonulnak a Kossuth térre. A transzparens felirata: A nép nem betiltható!
A Facebookon meghirdetett, ellenzéki pártok részvételével tartott demonstráció Budapesten, az Operaháznál az Andrássy úton 2018. április 14-én. A résztvevők az Operaháztól vonulnak a Kossuth térre. A transzparens felirata: A nép nem betiltható! Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Jogerősen 150 ezer forintra büntettek egy 20 éves fiatalt, aki még tavaly, egy budapesti kormányellenes tüntetésen szidta a rendőröket, és arcukba fújta a dohányfüstöt.

A vád szerint a férfi 2018. április 14-én, a késő esti órákban részt vett az V. kerület, Kossuth Lajos téren tartott tüntetésen, ahol a helyszínt és az Országházat rendőrök biztosították – áll az ügyészség hétfői tájékoztatásában.

A férfi a tüntetés során a rendőrsorfalhoz lépett és perceken át sértegette, szidalmazta a szolgálatot teljesítő rendőröket, egyesekkel szemben kifejezetten gyalázkodó kifejezéseket használt. A vádlott ezen túl több rendőrnek is szándékosan cigarettafüstöt fújt az arcába.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a vádlott ellen három rendbeli becsületsértés vétsége miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

Az ügyészség az új büntetőeljárási törvény adta lehetőségként indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás tartása nélkül, az iratok alapján hozzon büntetővégzést a terhelttel szemben.

A bíróság az ügyészség indítványának helyt adva, a váddal egyező jogi minősítés szerint a férfival szemben – halmazati büntetésként – 150 ezer forint pénzbüntetést szabott ki.

A büntetővégzés jogerőre emelkedett.