Jövő héten visszatér a tavasz

Csütörtökön már 20 fok is lehet.

Virágzik a téltemető virág (Eranthis hyemalis) a debreceni Nagyerdőben, a Békás-tó közelében 2019. február 19-én.
Virágzik a téltemető virág (Eranthis hyemalis) a debreceni Nagyerdőben, a Békás-tó közelében 2019. február 19-én. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A tél utolsó napjaiban ismét melegszik az idő, a hét második felében már 20 fok is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn néhol rövidebb, másutt hosszabb időre is kisüt a nap, csapadék nem lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet döntően mínusz 7 és 0, a legmagasabb hőmérséklet plusz 7 és 13 fok között alakul.

Számottevő csapadék kedden sem valószínű. Főként a Dunántúlon erős, néhol viharos lehet a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 4 és plusz 5, a maximumhőmérséklet 9 és 17 fok között valószínű.

Szerdán és csütörtökön többnyire derült vagy gyengén felhős időre lehet számítani, csapadék nem lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet szerdán mínusz 3 és plusz 4, csütörtökön mínusz 3 és plusz 3 fok között valószínű. A nappali maximumok szerdán 9 és 15, csütörtökön 12 és 20 fok között alakulnak.

A meteorológiai szolgálat számításai szerint a csütörtöki csúcsot követően ismét hidegebb levegő érkezik a Kárpát-medencébe:

SZEZONREKORDDAL (ITT-OTT AKÁR 20 FOKKAL) BÚCSÚZHAT A TÉL!??Természetesen csak a meteorológiai tél, és nem…

Posted by Országos Meteorológiai Szolgálat on Saturday, February 23, 2019

Pénteken, március elsején szórványosan várható eső, zápor. A szél is megerősödik. A leghidegebb órákban 0-6 fok lehet. Napközben 9-15 fokig melegszik a levegő.

Kapcsolódó hírek