Baleset

Súlyos baleset Tatán: terhes anyuka hajtott ki egy mentő elé, két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

Bulvár

Ez nem egy nyilas házmester valami történelmi film forgatási helyszínéről, hanem Sulyok Tamást fotózták le Szegeden, egy csatorna mögött bujkálva

Bulvár

Tónika Show: valaki összemontázsolta Vámpír Ági kifakadását Varga Judit arcával

18 és 15 évet kaptak a kislányukat halálra éheztető gyöngyösi „szülők”

Harta ViktorHarta Viktor
J. Médea elsőrendű (j3) és K. Gusztáv másodrendű (j) vádlott a tárgyaláson 2019. február 20-án.
J. Médea elsőrendű (j3) és K. Gusztáv másodrendű (j) vádlott a tárgyaláson 2019. február 20-án. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Jogerősen 18 és 15 év fegyházra ítélték a 2016 májusában éhen halt 1,5 éves gyöngyösi kislány szüleit, miután a Debreceni Ítélőtábla szerdán helybenhagyta az első fokon eljáró Egri Törvényszék ítéletét.

A bíróság J. Médea elsőrendű vádlottat és K. Gusztáv másodrendű vádlottat különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölésben találta bűnösnek. A vádirat szerint

a szülők a lányukat szándékosan nem gondozták, a védőnővel nem tartottak kapcsolatot, a gyereket 1 éves kora után az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatra nem vitték el, és a szükséges táplálékot sem biztosították neki.

A szülők szándékosan elmulasztották törvényi kötelezettségeiket, súlyos kiszáradás és alultápláltság vezetett a gyerek halálához.

A bíróság megállapította, hogy a vádlottak 2015 júliusától a 18 hónapos gyerek haláláig elzárkóztak mindennemű kapcsolattartástól, amivel a kiskorú gyerekük egészségi állapotára fény derülhetett volna, így az orvosi és a védőnői ellátástól, továbbá minden szociális beavatkozástól is.

A kislány testsúlya a halálakor 3410 gramm volt, ami az ebben a korban legalacsonyabb elvárható 8850 gramm testtömeg felét sem érte el.

A gyerek elveszítette a teljes izomzatát, és a súlycsökkenését a szülők végignézték anélkül, hogy bármit tettek volna a megakadályozására. Az elítéltek legkorábban a büntetésük kétharmadának letöltése utáni napon bocsáthatók feltételes szabadságra.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Távoltartást kért korábban a Tamásiban meggyilkolt nő, a bíróság nem találta megalapozottnak, ezután a férje megölte

Magyar Péter reagált Varga Judit súlyos vádjaira

Az ügyészség úgy tudja, nem tűntek el iratok „az úgynevezett Völner-Schadl-ügyben”

A Kanári-szigeteken fogtak el egy emberölés kísérletével gyanúsított budapesti férfit

Felfüggesztett börtönre ítélték Portik Tamás fiát, aki januárban kávéval öntötte le a bírót

Ironikus üzenetben sietett Varga Judit segítségére Renner Erika, a lúgos orvos áldozata