Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Eldőlt, nyelvvizsga kell majd 2020-tól a felvételihez

Hiába szóltak korábban másról a hírek, a jelek szerint 2020-tól már nyelvvizsgával kell rendelkeznie annak, aki a felsőoktatásban szeretne tovább tanulni.

Minderről a Magyar Nemzet számolt be pénteken. A lap az Emmi tájékoztatására hivatkozva azt írta,

„nincs változás a 2014. december 18-án kihirdetett rendelkezésekben, amelyek szerint 2020-tól a felsőoktatásba történő felvétel alapfeltétele lesz egyrészt a legalább B2 szintű, általános nyelvi, komplex nyelvvizsga vagy azzal egyenértékű okirat, illetve a legalább egy emelt szintű érettségi vizsga vagy felsőfokú végzettséget tanúsító oklevél. Utóbbi alól kivétel a művészet képzési terület”.

Berényi Milán, a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének elnöke dicsérte az irányt, és elmondta,

„a Nemzeti alaptanterv legalább 936 tanórát biztosít minden tanulónak az érettségiig a közoktatásban, amely óraszámnak elméletben bőven elegendőnek kellene lennie egy nyelvvizsga megszerzéséhez”.

Hozzátette, hogy nyelviskolai körülmények között ezen óraszám feléből fel lehet készülni egy középfokú nyelvvizsgára, bár azt megjegyezte, nem teljesen fair összevetni a közoktatásban folyó nyelvoktatást a nyelvsulikban végzett munkával, de úgy látja, egy év alatt is fel lehet gyúrnia magát az ember fiának a középfokúig, ha elég motivált.