Oktatás

Bejelentették, szeptembertől ezeket tilos lesz bevinni az iskolába

Baleset

Tűzforró autóban rekedt egy kétéves kisfiú Komáromban

Bulvár

Nyomoz a rendőrség, szexuális erőszak történhetett az RTL műsorában, a csatorna megpróbálta elhallgatni

Orbán: minden nagy döntéssel várjuk meg az EP-választást

Európában a különbségek értéket képviselnek, mesélte Merkel előtt a miniszterelnök.

orban_merkel
Orbán Viktor miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár a visegrádi országok és Németország csúcstalálkozóján tartott sajtótájékoztatón Pozsonyban 2019. február 7-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Minden nagy döntéssel meg kell várni a májusi európai parlamenti választást, az európai polgárok döntését – magyarázta Orbán Viktor a visegrádi országcsoport és Németország csütörtöki pozsonyi kormányfői találkozóján.

Orbán alternatív játékszabályai szerint tehát a jelenlegi európai parlamenti képviselőket nem „az európai polgárok” választották meg, hanem azok csak úgy beültek oda, mindenféle felhatalmazás nélkül.

A visegrádi országok (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) kormányfői Angela Merkel német kancellárral tárgyaltak, majd a megbeszélést követő közös sajtótájékoztatón Orbán Viktor kiemelte: az EP-választás után folytatni kell a V4 és Németország együttműködését, amelyet most is „a pozitív hangvétel és őszinte hangvétel” jellemzett.

A miniszterelnök úgy látja, a mostani találkozón az EU magállamai vettek részt, mert Európa magját azok az országok adják, amelyek a teljesítményükkel kiemelkednek. Márpedig az államadósság, a költségvetési hiány, az export, a munkanélküliségi ráta, a bankrendszer és a strukturális reformok alapján ezek Európa magálllamai, a V4 Németországgal kiegészülve pedig a Európa gazdasági motorja – mesélte Orbán Viktor.

Hablatyolt arról is, hogy az EU tagállamai másként látják a világot, és ezt leginkább a migráció hozta felszínre. Azonban szerinte jó, hogy mindenki másként látja a világot, az EU-ban a különbségek értéket képviselnek – magyarázta az MTI híre szerint a miniszterelnök, aki eddig semmitől nem irtózott jobban, mint a különbözőségektől és a sokszínűségtől.

Ez is érdekelhet:
Tömegével bukja a helyreigazítási pereket a lakájmédia

Kapcsolódó hírek

Meghalt egy motoros a 81-es főúton Magyaralmásnál

Balesetet szenvedett és súlyosan megsérült egy motoros rendőr Budapesten

Orbán Viktor bekeményít, újra bíróság elé rángat számos újságot

Török Gábor: ez Orbán Viktor első igazán látványos nemzetközi sikersztorija

Orbán Viktor már Kínában csúszik-mászik

Orbán: „Fontos intézkedések várhatók. Például nem lesz adó a borravalón”

Levelet kaptak a diplomások Orbán Viktortól

Orbán Viktor szerint a tragikus kijevi rakétatámadás is őt igazolja

Orbán Viktor Washingtonba érkezett