Szijjártó: Magyarország kész folytatni az Iszlám Állam elleni küzdelmet

Nem lennénk most az Iszlám Állam helyében.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (k) és Wess Mitchell európai és eurázsiai ügyekért felelős amerikai külügyi államtitkár (j) találkozója Washingtonban 2019. február 6-án.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (k) és Wess Mitchell európai és eurázsiai ügyekért felelős amerikai külügyi államtitkár (j) találkozója Washingtonban 2019. február 6-án. Fotó: MTI/KKM/Mitko Sztojcsev

Függetlenül az Iszlám Állam ellen elért katonai sikerektől, a terrorista szervezet továbbra is komoly globális és regionális fenyegetést jelent, Magyarország ezért kész folytatni a dzsihadista csoport elleni küzdelmet – magyarázta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Washingtonban.

Szijjártó Péter az Iszlám Állam elleni globális koalíció külügyminiszteri ülésén felszólalva emlékeztetett arra, hogy

Magyarország három fronton is segíti a terrorszervezet elleni harcot.

  • Az első ilyen frontként a „terepen megvalósított erőfeszítéseket” említette, vagyis hogy Magyarország 200 katonát küldött Irakba, akik kiképzéssel, tanácsadói és asszisztensi minőségben támogatják a dzsihadisták ellen harcoló erőket;
  • a második frontként a keresztények visszatérésének segítését említette;
  • a harmadik pontjaként pedig annak megakadályozását hozta fel, hogy az Iszlám Állam soraiban harcoló külföldi terroristák visszatérhessenek Európába az Iszlám Állam veresége nyomán.

Kapcsolódó hírek