Golflabda méretű hópelyhek hullottak a Duna-Tisza közén

Jönnek vissza a fagyos hajnalok.

Egy csapadékzóna futott be hazánkba kedd reggelre, melynek hatására sokfelé havazni kezdett. Az Időkép szerint a csapadékhullás hajnalban kezdődött, keletebbre eső, nyugaton havas eső volt jellemző. Azt írják,

a Duna-Tisza közén konkrétan golflabdányi hópelyhekről érkeztek beszámolók.

Az Időkép fotókat is videót is kapott a tekintélyes pelyhekről:

❄️Golflabda nagyságú pelyhekben kezdett havazni a Duna-Tisza közén. A havazás nem lesz tartós, rövidesen nyoma sem lesz…

Posted by Időkép on Tuesday, February 5, 2019

Fagyos hajnalok jönnek a folytatásban

Az Időkép előrejelzése szerint szerda hajnalban több helyen képződhet pára, köd, napközben azonban túlnyomóan napos időre, kevés felhőre számíthatunk. Az északi-északkeleti szél többfelé élénk, keleten helyenként erős lesz. Hajnalban -6 és 0, napközben 4-8 fok várható.

Csütörtökön a hajnali pára- és ködfoltok feloszlását követően csak keleten zavarhatják felhők a napsütést, de csapadék nem várható. A déli szél északnyugaton élénk, néhol erős lehet. Hajnalban -8, -2, délután 3-8 fokra van kilátás.

Pénteken nyugat felől megnövekszik, majd délutántól csökken a felhőzet. Gyenge csapadék északon-északnyugaton fordulhat elő. Gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás, az időjárásportál szerint délután 4-9 fok valószínű.

Kapcsolódó hírek