Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Gazdaság

Brutális megszorítást jelentett be Varga Mihály, összeomlott a költségvetés

Tíz vádlott bűnösségét mondták ki a vörösiszapperben

Elítélte a Győri Törvényszék a Mal Zrt. volt vezetőjét a megismételt elsőfokú eljárásban.

A vörösiszapper megismételt elsőfokú eljárásának ítélethirdetése a Győri Törvényszék tárgyalótermében 2019. február 4-én.
A vörösiszapper megismételt elsőfokú eljárásának ítélethirdetése a Győri Törvényszék tárgyalótermében 2019. február 4-én. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Letöltendő szabadságvesztésre ítélte az első- és a másodrendű vádlottat, a Mal Zrt. volt vezérigazgatóját és műszaki vezérigazgató-helyettesét is a bíróság hétfőn megismételt elsőfokú eljárásában.

A Mal Zrt. Ajka melletti tározójából 2010. október 4-én kiömlő vörösiszap három települést öntött el, a katasztrófa következtében tíz ember meghalt, több mint kétszázan megsérültek, több száz ház lakhatatlanná vált.

Egy férfi vöröiszapot lapátol Devecseren. A MAL Zrt. Ajka melletti tározójából 2010. október 4-én mintegy egymillió köbméternyi mérgező, maró hatású vörösiszap ömlött ki gátszakadás miatt. A katasztrófa három települést - Devecser, Kolontár, Somlóvásárhely – érint, közel 40 négyzetkilométeres terület lakossága és élővilága van veszélyben.

Egy férfi vöröiszapot lapátol Devecseren. A MAL Zrt. Ajka melletti tározójából 2010. október 4-én mintegy egymillió köbméternyi mérgező, maró hatású vörösiszap ömlött ki gátszakadás miatt. A katasztrófa három települést – Devecser, Kolontár, Somlóvásárhely – érint, közel 40 négyzetkilométeres terület lakossága és élővilága van veszélyben.Fotó: MTI/Mohai Balázs

A Győri Trövényszék B. Zoltánt két év hat hónap, D. Józsefet pedig két év végrehajtandó fogházbüntetésre ítélte.

A harmad-, negyed-, ötöd-, hatod-, nyolcad- és tizennegyedrendű vádlott felfüggesztett szabadságvesztést, a hetedrendű pénzbüntetést, a tizenharmadrendű pedig megrovást kapott. Minden vádpont alól felmentett a törvényszék öt vádlottat.