Kiszivárgott Tállai András és Csányi Sándor jelszava

Kiszivárgott Tállai András és Csányi Sándor jelszava
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Többek között az OTP és a NAV vezetőjének, de pl. Deutsch Tamásnak a jelszava is megtalálható abban a gigantikus adatbázisban, amely január elején kerül nyilvánosságra.

A Collection #1-5 néven elhíresült adatbázis email-címeket és jelszavakat tartalmaz, szám szerint 773 milliót – írta még korábban az Index, mikor a világ tudomást szerzett a monstre adatlopásról.

Most Makay József kiberbiztonsági szakértő a Facebook-oldalán tett közzé egy posztot, és a mellékelt képernyőfotó szerint magyar politikusokat is érint a dolog:

Tállai András, Deutsch Tamás és Csányi Sándor neve is felfedezhető a képen.

Egy aprócska részlet az 1,4 milliárd kiszivárgott email-jelszó párosból… (átfedésben a Collection…

Posted by Makay.net kibervédelmi megoldások on Monday, February 4, 2019

A 24.hu-nak Makay azt mondta,

több párt, továbbá az OTP, az Államkincstár és a NAV domaincímei alá regisztrált email címek jelszavait is tartalmazza a kiszivárgott gyűjtemény.

A szakértő szerint az MSZP-nek 45, a Fidesznek 67, a Jobbiknak 146 emailcím-jelszó párosát tartalmazza az adathalmaz, de a NAV, a Magyar Államkincstár, a Honvédelmi Minisztérium és a MOL is adatvesztést szenvedett.

Az Index a fentiek kapcsán azt írta, az adatok vélhetően több éve lophatták el, mivel az ő egyik volt kollégájuk, Szily László neve is látható a Makay József által közzé tett képen, holott Szily 2012 óta már nem dolgozik a lapnál.

Kapcsolódó hírek