Belföld

Sztrájkot hirdettek a buszvezetők, mert keveslik a bérüket

Időjárás

Intenzív havazásra figyelmeztet a Közút, néhány órán belül komoly fennakadás lehet ezekben a megyékben

Baleset

Meghalt a csecsemő, akit császármetszéssel hoztak világra, miután anyja életét vesztette egy autóbalesetben

Több sportolónak jár olimpiai járadék, videón hálálkodnak a kormánynak a bajnokaink

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs

Egy januári törvénymódosítás következtében idéntől többen kaphatnak olimpiai járadékot – mondta Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott a kormany.hu-n szombaton megjelent videóban.

A magyar gazdaság növekedésének köszönhetően még nagyobb anyagi megbecsülésben részesülnek az olimpiai és paralimpiai helyezettek, valamint az őket felkészítő szakemberek

– mesélte Nyitrai, és felidézte, a törvénymódosítással „meg tudjuk anyagilag is még jobban becsüli azokat, akikre mindannyian büszkék vagyunk”. Hozzátette, hogy a juttatás az olimpiai bajnokok és érmesek mellett felkészítőikre is kiterjed.

Hajrá, Magyarország!

Hajrá Magyarország! 2019-től többen kaphatnak olimpiai járadékot. Büszkék vagyunk a sportolóinkra, megbecsülésük ezért is fontos számunkra.

Posted by Magyarország Kormánya on Saturday, February 2, 2019

Nagy Tímea olimpiai bajnok vívó kiemelte: az a nagyon fontos ebben a törvénymódosításban, hogy nemcsak a bajnokokat, hanem az érmeseket is ugyanúgy megjutalmazzák. Példaként említette, hogy

ha valaki két bronzérmet szerez, „az fölér most már egy aranyéremmel”.

Kenéz György olimpiai bajnok vízilabdázó szerint „ez egy nagyon nagy megbecsülés”, Vári Attila olimpiai bajnok vízilabdázó pedig arról beszél a videóban, hogy

„2010 óta a magyar történelem egyik legnagyobb sporttámogatási rendszerét kaptuk meg”.

Becsey János paralimpiai bajnok úszó a videóban arra hívta fel a figyelmet, hogy a módosítás eredményeként

a parasportolók esetében is szélesebb kör kaphatja meg a járadékot, ami „mindenkinek alapjaiban változtatja meg az életét”.

A törvénymódosítás eredményeként emelkedett az olimpiai második és harmadik helyezést elért érmesek járadéka: a második helyezett az első helyezett járadékának hetven, a harmadik helyezett pedig az ötven százalékénak megfelelő összeget kapja. Korábban hatvan és negyven százalék volt ez az arány. Emellett az érmesek valamennyi helyezésük után jogosultak a helyezés után járó teljes összegre.

Emelkedett az edzői járadék is, januártól ez az érmesek járadékával megegyező összeg, míg korábban annak csak a fele volt. Labdajátékcsapatoknál és egyéni sportágakban a szövetségi kapitány szintén százszázalékos járadékra jogosult.
Januártól jogosulttá váltak az olimpiai járadékra az 1955-től kezdődően paralimpián vagy 1984-től siketlimpián indult érmesek is.

Ezek is érdekelhetnek

Ütötték-verték a taxi utasait a Ferencváros szurkolói, vádat emeltek ellenük

Curtis Gáspár Győzőnek: „Te napraforgó patkány”

Itt a vége, Győzikének elege lett: feljelentést tesz a Fradi legendás vezérszurkolója

Marco Rossi: Az a magyar, aki nálam kevésbé szereti a válogatottat, szégyellje magát!

„Árok partján őzike…” – Győzike a Ferencváros–Újpest mérkőzésen is kapja az ívet

Hosszú Katinka nagy bejelentést tett